ילד בן 5 לא רוצה ללכת לגן בבקשה עזר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5 לא רוצה ללכת לגן בבקשה עזר
    מיכל
    26/09/2012

בני עוד מעט בן 5 התחיל ללכת לגן חדש אולם גם בגן הקודם היה אותו דבר, כמעט כל השנה... הילד הוא ילד מאוד חכם, קורא וכותב (לימד את עצמו) כבר מגיל 4. יודע חשבון, רגיש מאוד, מאוד ורבלי. הבעיה היא לא רק הפרידה, שגם היא קשה (אח"כ הגננת מספרת שהוא נרגע די מהר ומשחק ומשתלב), אלא שכבר במוצ"ש או מוצאי החג הוא מתחיל לבכות שהוא לא רוצה ללכת לגן למחרת, ולדבר על הענין, הוא מאבד מצב רוח, ממש "שביזות יום א'" מגיל 4! הוא סופר את הימים לשבת ולחופש. הענין מאד מעסיק אותו ואותנו בעקבות זה. בבקרים הוא לא משתף פעולה ומתיש אותי ואת אביו שלוקח אותו לגן. כך היה גם בשנה שעברה. בדקנו אז והיום ואנו סבורים שהגן בסדר. ילדים רוצים לשחק איתו בגן (הוא זה שדוחה אותם בדר"כ). אנחנו מזמינים חברים אחה"צ. אין לכך השפעה. הוא אומר שהוא "רוצה להיות כל הזמן בחופש". לפני מספר ימים הוא שלשל והיו לא כאבי בטן (באמת) והוא למד שכשמתקשרים לאמא במקרה כזה, אמא באה לקחת. הוא הבין את הענין וכבר מנסה לעשות עצמו חולה (דיברתי עם הגננת על כך). הוא כבר מודיע בערב - שהבטן מתחילה לכאוב ושבגן הוא יבקש שיתקשרו... אני ובעלי יוצאים מדעתנו. מדברים, משדלים, כועסים, צועקים, הכל . אני פשוט אובדת עצות. זה לא נראה לי רק ענין של קושי בפרידה, אלא משהו עמוק יותר. לא ברור לי מה וגרוע מזה - אני לא יודעת איך להתמודד ועדיין לתת לו את מרחב הצמיחה שלו... אודה לתשובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו