מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלוםנילי14/05/2007
שאלה חי אליכן:..
יש לי ילדה (ראשונה) בת שנה וחצי, לאחרונה היא אימצה לעצמה התנהגות מדאיגה-
זה קורה כאשר אני אומרת לה "אסור" או "לא" הי זורקת את עצמה וחובטת ראשה ברצפה ובוכה בצרחות.
אני לא יודעת מה נכון לעשות כי היא לא נרגעת עד שאני מרימה ומתייחסת-
אך אני מרגישה שכאשר אני מגיבה כך אז היא שוב ושוב חוזרת על הדפוס הזה-אני יוצאת נכנעת לכל רצון שלה וזה לא חינוכי.
מצד שני-אם אני מתעלמת ומנסה להשאר בקור רוח מעין ניטרלית- לא כועסת אך גם לא מתרגשת מן הסצינה, היא לא מפסיקה לבכות ואני חוששת שזה יפגע בה.
מה נכון?
האם אפשר להתחיל לחנך מגיל כזה צעיר?
כיצד הייתן מציעות לי להגיב בסיטואציה זו שאני ממש רוצה לעשות לה סוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "גיל שנתיים הנורא"
שרון באומל14/05/2007שלום לך נילי.
ההתנהגות של הבת שלך אינה מדאיגה כלל וכלל. זו התנהגות נורמאלית ואופיינית לגיל. סביב גיל שנתיים (הטווח הוא מסביבות שנה וחצי) הילד עובר שינוי רגשי עצום. לפני כן הילד חווה את עצמו כמרכז העולם וכבעל כוחות גדולים מאוד (אומניפוטנט). בזכות התפתחות הכלים הקוגנטיביים, הילד מתחיל לתפוס את עצמו באופן אמיתי יותר. דהיינו: הוא מתחיל להבין יחסי גודל וכוח, הוא רואה ש"הגדולים" יכולים לעשות דברים שהוא לא יכול לעשות, והוא מתחיל להבין שהדמויות המשמעותיות לו, כמו אבא ואמא, הן יישויות נפרדות בעלות צרכים ורצונות משל עצמן, שלאו דווקא תואמים את שלו. עם ההבנה (הכואבת מעט) הזו, הילד מתחיל לבדוק עד מה רב כוחו ועד כמה גדולה מרכזיותו. או במילים אחרות, הוא מתחיל לבדוק את הגבולות שלו בעולם.
חשוב לי מאוד לציין שכששמים לילד גבול, הוא מבין שהוא יישות נפרדת, תהליך אשר תורם רבות לתחושת העצמאות שלו. לכן, חשוב מאוד לשים גבולות. לא נוקשים, אבל לשים אותם. זאת כיוון שילד תמיד ישאף להיות עצמאי ונפרד, ואם מרחיקים את "הקיר" הוא תמיד ינסה להגיע לקיר רחוק יותר.
לכן, שיטת "ההתעלמות" עשוייה לעזור, בתנאי שאת עקבית. כשאת אומרת לילדתך "אסור" והיא זורקת את עצמה על הרצפה, כדאי להתעלם, ותמיד להתעלם. בנוסף, לווי את ה"אסור" בהסבר קצר ופשוט, המתאים לרמת הילדה. כגון: "אני לא מרשה לגעת בחשמל, כי זה מסוכן ויכול לכאוב". בנוסף, תני לה אופציה מה כן מותר. למשל: אני לא מרשה לקפוץ מהמיטה, כי את יכולה ליפול ולקבל מכה. אבל אנחנו יכולות לקפוץ ביחד על הטרמפולינה או על הרצפה, בואי תעשי את זה איתי".
על מנת לצלוח את התקופה, הייתי מאמצת שלושה כללים:
עקביות!!!!!
מתן אופציות אחרות
לבחור את הגבולות שחשובים לכם. לא להגיד על הכל אסור, ולתת לילד להתנסות.
שיהיה בהצלחה, ודעי, שבסביבות גיל 3 זה עובר!!!!!!!!!!!!!!!!
שרון באומל
פסיכולוגית קלינית - הגיל הרך, ילדים ונוער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון, תודה רבה!!!!!!!!!!
נילי16/05/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרון..
נילי17/05/2007ביתי בת השנה וחצי מעדיפה באופן בולט להיות איתי מאשר עם בעלי.
כאשר הוא אמור להסיע אותה לגן-שזה קורה לעיתים קרובות ,היא מנסה להתנגד ומנסה לברוח אלי..
אני לא טיפוס חונק שמשתלט ולא נותן לו להיות בקרבת הילדה, ההפך הוא הנכון-מאז הלידה תמיד היה חשוב לי לשתף אותו בכל ולתת לו להתנסות בטיפול ,מלכתחילה היה לי חשוב מאוד לא להיות "בולדוזרית"
שמתקתקת הכל באופן עצמאי,אני משדרת לו שאני זקוקה לו ומשאירה לו "פינה" וגישה בתחום.
הוא מקלח אותה ,מלביש,מאכיל ולעיתים נשאר עמה לבד.
ברור לי שהקשר לאמא יותר ראשוני ועמוק כי היא בכל זאת אמא .. אך בכל זאת ..-
כיצד אפשר לגרום לילדה להתקרב אליו יותר בחיבה?
האם זה תלוי בהתערבותי?
האם התנהגותה אופיינית לגילה?
כמובן שהוא פחות מפנק אותה ממני ואולי זו הסיבה,אך הייתי רוצה לקבל טיפ איך לאחד את כולנו מבלי לפגוע בבעלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעדפה של אחד ההורים.
שרון באומל17/05/2007שלום לך שוב.
ראשית, אני מבטיחה לך שמקסימום עוד שנה יתהפכו היוצרות, בהיכנסה של ביתך לתקופה האדיפלית. אז אולי כדאי לך גם קצת להנות בינתיים מהעדפה זו.
עם זאת, אם יש באפשרותכם, הייתי ממליצה שבעלך יבלה עימה באופן קבוע אחה"צ אחד. את והוא תראו כיצד זה יחזק את הקשר ביניהם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)