מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כשאומרים לאגילה28/09/2012
ביתי בת ה4 רגישה מאוד במיוחד כשאומרים לה לא ולדוגמא אם אני יושבת לצייר איתה אני מתיישבת ודף אחד לה ודף אחד לי ושתנו מציירות ואחרי 2 דקות היא רוצה לצייר בשלי וכשאני מסירה לה להמשיך לצבוע בדף שלה היא בוכה בשקט כאילו היא נפגעה והדמעות מגיעות ואז אני מנסה להסביר לה תוך כדי חיבוק שיש לה דף ופה היא כבר מתפרצת בבכי בקול וכמובן שאני לא מתיחסת ומנסה להתעסק במשחק אחר ואחרי שניה היא נרגעת אבל כמובן לא נותנת לי להתקרב לדף שלי..
ועוד דבר שהיא משחקת עם ילדים אחרים בגן או אחר הצהרים היא רוצה את המשחק שלהם יש ילדים שמוותרים לה כי הגננת ביקשה ובבית אנחנו מנסים להסביר לה שהיא צריכה להתחלק במשחק ואז היא הולכת לספה ובוכה בשקט..
זה תמיד קורה שהיא רוצה את המשחק או דבר אחר שהוא לא בשימוש
איך אפשר לעזור לה להבין שזה בסדר לחכות לתור שלה?ומה עושים שהיא בוכה בשקט האם זה נורמלי?או שזה מתוך בישנות?ושאלה אחרונה האם שהיא בוכה ואני מחבקת עוזר או שאני צריכה לעזור אותה להרגע לבד?
תודה מראש ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשאומרים לא - תגובה
סמדר ריינר29/09/2012שלום לילך,
אני חושבת שיכול להיות שהגבולות שלך נוקשים מדי. משחק זהו איזור שבו הגבולות יכולים להיות מעט יותר גמישים מאשר בחיים. כשהילדה רוצה לצייר על הדף שלך זה לא בהכרח בגלל שהיא רוצה את מה שיש לאחרים ולא יודעת להתספק במה שיש לה, אלא בגלל שהיא רוצה לעושת יצירה משותפת איתך, להרגיש שגם את חלק ממנה. חשוב שדווקא בסיטואציה כזו תשתשפי איתה פעולה.
ילדים בגיל 4 עדיין לא אמורים להיות לגמרי בעלי יכולת לחכות לתורם ולספוג הפסדים. ומותר לפעמים לוותר להם, במיוחד כשמשחקים איתם. הורה שמחק עם ילד לא חייב לשחק איתו כמו שילדים משחקים בינם לבין עצמם. מהורה מצופה כן לוותר קצת. אל תדאגי, בחוץ כבר ילדים ילמדו אותה להתאפק ולחכות לתורה. זה יקרה בהדרגה וזה עדיין לא חייב להיות בגיל הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)