מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הילדה בין אמא לאבאהודיה30/09/2012
שלום וחג שמח,
אני אם חד הורית לילדה בת 12 בקרוב,אנו גרות אצל הוריי.בתי רואה את אביה (איש קבע במקצועו) באופן סדיר ולעיתים קרובות אף מעבר להסדרי הראיה שנקבעו.
שאלתי היא מה עושים אם אחת לחודשיים שלושה הילדה בוחרת שלא ללכת אל אביה בערב שבת מכיוון שבאותו היום מגיעים אלינו משפחתנו הקרובה (בעיקר ילדים שאינם נפגשים לעיתים מאד קרובות).בתי מבקשת מאביה שאיננו מסרב מתוך דאגה שלילדה יהיה טוב ושלא תהיה עצובה, ומתוך הבנה (של שנינו) כי נכון יהיה שבתנו תחליט מה טוב בעבורה במצבים אלו, אך הוא כשלעצמו חושב שהיא מעדיפה את אחייניה על פניו, דבר שבהחלט איננו נכון.
חשוב לי לציין שלמרות שאביה מסכים, בתי חוששת לאכזבו וישנם מצבים שהיא הולכת אליו מבלי לשאול אותו מתוך החשש הזה לדוגמא, בתי הבטיחה לאביה כי היא מגיעה אליו בערב חג סוכות הזה, למרות שיצאה מביתינו שהיה מלא באורחים, ניכר על פניה עצבות מסוימת שאי אפשר היה שלא לראות.
דבר נוסף בתי לדעתי נמצאת בשלבי גיל ההתבגרות אך שומרת על נימוס וכבוד כלפי הסובבים אותה,יודעת לעמוד על שלה,תלמידה חרוצה, מקובלת חברתית ואחראית.
הייתי רוצה שיהיו לה כמה שפחות לחצים נפשיים (היא נמצאת בשנת לימודים מאד חשובה לפני חטיבה)
אודה לתשובתך, חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילדה בין אמא לאבא - תגובה
סמדר ריינר01/10/2012שלום הודיה,
אני חושבת שאת קצת מגזימה בחשיבות הלחצים שחג כזה או אחר גורם לה לפני החטיבה. מהתאור שלך אני מבינה שזה משהו שקורה לעיתים רחוקות וזה בעצם לא כל כך נורא.
לי זה לא נראה נורא שהילדה לא תלך פעם בחודשיים שלושה לאביה, וזה גם לא נורא אם היא כן תלך.
אולי אפשר למצוא פשרה שהיא חלק מהזמן ובאמצע הארוחה תלך אליו.
אם לא, כדאי לדבר עם האבא ולהסביר לו שלא סביר מצידו להניח שאת האחיינים היא רואה לעיתים רחוקות יותר מאשר אותו היא יותר אוהבת מאשר אותו. ועוד כדאי להסביר לו, שגם אם הוא מתאכזב, חשוב שהוא ילמד להסתיר את זה ממנה, כי אז הוא מייצר מצב שהיא באה אליו מתוך רחמים עליו ואת זה הוא בטח לא רוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך סמדר
הודיה02/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה, שמחתי לעזור.
סמדר ריינר02/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)