הילדה בין אמא לאבא

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הילדה בין אמא לאבא
    הודיה
    30/09/2012

שלום וחג שמח,
    אני אם חד הורית לילדה בת 12 בקרוב,אנו גרות אצל הוריי.בתי רואה את אביה (איש קבע במקצועו) באופן סדיר ולעיתים קרובות אף מעבר להסדרי הראיה שנקבעו.
    שאלתי היא מה עושים אם אחת לחודשיים שלושה הילדה בוחרת שלא ללכת אל אביה בערב שבת מכיוון שבאותו היום מגיעים אלינו משפחתנו הקרובה (בעיקר ילדים שאינם נפגשים לעיתים מאד קרובות).בתי מבקשת מאביה שאיננו מסרב מתוך דאגה שלילדה יהיה טוב ושלא תהיה עצובה, ומתוך הבנה (של שנינו) כי נכון יהיה שבתנו תחליט מה טוב בעבורה במצבים אלו, אך הוא כשלעצמו חושב שהיא מעדיפה את אחייניה על פניו, דבר שבהחלט איננו נכון.
    חשוב לי לציין שלמרות שאביה מסכים, בתי חוששת לאכזבו וישנם מצבים שהיא הולכת אליו מבלי לשאול אותו מתוך החשש הזה לדוגמא, בתי הבטיחה לאביה כי היא מגיעה אליו בערב חג סוכות הזה, למרות שיצאה מביתינו שהיה מלא באורחים, ניכר על פניה עצבות מסוימת שאי אפשר היה שלא לראות.
    דבר נוסף בתי לדעתי נמצאת בשלבי גיל ההתבגרות אך שומרת על נימוס וכבוד כלפי הסובבים אותה,יודעת לעמוד על שלה,תלמידה חרוצה, מקובלת חברתית ואחראית.
    הייתי רוצה שיהיו לה כמה שפחות לחצים נפשיים (היא נמצאת בשנת לימודים מאד חשובה לפני חטיבה)
    אודה לתשובתך, חג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הילדה בין אמא לאבא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילדה בין אמא לאבא - תגובה

סמדר ריינר
    01/10/2012

שלום הודיה,
    אני חושבת שאת קצת מגזימה בחשיבות הלחצים שחג כזה או אחר גורם לה לפני החטיבה. מהתאור שלך אני מבינה שזה משהו שקורה לעיתים רחוקות וזה בעצם לא כל כך נורא.
    לי זה לא נראה נורא שהילדה לא תלך פעם בחודשיים שלושה לאביה, וזה גם לא נורא אם היא כן תלך.
    אולי אפשר למצוא פשרה שהיא חלק מהזמן ובאמצע הארוחה תלך אליו.
    אם לא, כדאי לדבר עם האבא ולהסביר לו שלא סביר מצידו להניח שאת האחיינים היא רואה לעיתים רחוקות יותר מאשר אותו היא יותר אוהבת מאשר אותו. ועוד כדאי להסביר לו, שגם אם הוא מתאכזב, חשוב שהוא ילמד להסתיר את זה ממנה, כי אז הוא מייצר מצב שהיא באה אליו מתוך רחמים עליו ואת זה הוא בטח לא רוצה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך סמדר

הודיה
    02/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה, שמחתי לעזור.

סמדר ריינר
    02/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו