ילד בכיין ומתיש

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בכיין ומתיש
    רונית
    01/10/2012

שלום רב,
    בני בן ארבע, ילד רגיש מאוד עם נטיה לאימפולסיביות, מאוד שתלטן ולצערי מפונק. לפני כמה חודשים עברנו לעיר אחרת וכך גם לגן אחר, והוא בתהליך הסתגלות. הבעיה היא שהוא נורא בכיין ומתפרץ בקלות על כל דבר. זה מאוד מביך להיות איתו בחברה כי הוא מתבכיין כשלוקחים לו או עושים לו ולי כאמא באמת שנשבר ולרוב לאחרונה אני פשוט מתעצבנת על זה, ממש מרגישה שאני כועסת עליו ואין לי יותר כח אליו. אני מרגישה ממש קושי להיות איתו אחרי אירועים כאלה, כאילו הכעס משתלט עלי. איך אני יכולה ללמוד להשתחרר מזה קצת??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בכיין ומתיש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בכיין ומתיש - תגובה

סמדר ריינר
    01/10/2012

שלום רונית,
    קודם כל כדאי לקחת אחריות על החלק שלכם ההורים במצבו. את מציינת "לצערי מפונק", זה נשמע כאילו זה לצערך וזו גזירה משמיים. ילד מפונק הוא ילד שמפנקים אותו. כלומר מצד אחד את מפנקת אותו אך מצד שני את מתעצבנת על זה שהוא מפונק. חשוב שתחליטו על קו חינוכי עיקבי וברור, עם גבולות ברורים, לא לבלבל את הילד, מצד אחד לתת לו כל מה שהוא רוצה ומצד שני לצפות ממנו שלא יתבכיין.
    ואז תהיה תקופה קשה, שבה הוא ואתם תצטרכו להתרגל למצב החדש ולהיות עקביים מאוד. מה שיכול לעזור לך להחזיק מעמד בסיטואציות האלה, הוא עצם העובדה שאת תתכונני להם מראש ולא תופתעי כל פעם שהוא בוכה, וכן כדאי לעשות נשימות, וללמוד להרגע, זה בכלל כלי טוב לחיים.
    אם אתם לא מצליחים, כדאי לפנות להדרכת הורים מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו