מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מושכת בשיער בת 1.9אמא2302/10/2012
היי ותודה מראש,
ביתי בת השנה 1.9 (כמעט ו10 חודשים) ילדה מקסימה ב"ה,
אך מאז שהיא קטנה (ממש כמה חודשים),אהבה למשוך בשיער לילדים /מבוגרים אחרים.
לאחים שלי היא כבר כמעט לא עושה את זה בכלל אבל לאחיינים של בעלי-
כל מפגש משפחתי היא ניגשת לאחת הבנות ומושכת לה... היא מאוד חברותית ואוהבת לשחק-זה לא נראה לי נובע מחוסר תשומת לב, אולי מקנאה?
השאלה היא איך להתמודד? כל פעם לפני שנפגשים עם כולם אנחנו מסבירים לה שאסור למשוך, היא חוזרת גם על דברינו. אם היא מושכת אנחנו לוקחים אותה לחדר ונותנים לה "לחשוב" (כמובן שאנחנו איתה ביחד בחדר)- היא קצת בוכה ואומרת בפרוש שלא תעשה את זה שוב , אחרי 5 דק' שוב עושה את אותו הדבר!
אני ממש מתוסכלת...איך מתמודדים?כואב לי הלב "להעניש אותה" ומצד שני על הקטנים שמושכים להם.. (דרך אגב הגננת בגן אמרה שילדים אחרים היא כמעט לא מושכת- רק לבנות משפחתה אך כשיצאתי עם חברה והבן שלה- היא משכה גם לו!)
גיסתי המליצה לי לקחת ייעוץ פסיכולוגי? האם זו תופעה נורמלית? איך להיגמל מזה??
שוב תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מושכת בשיער בת 1.9 - תגובה
סמדר ריינר02/10/2012שלום לך,
האם היא עושה את זה גם לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ותודה על התגובה-המשך
אמא2302/10/2012לבעלי ולי היא כמעט ולא מושכת בכלל! גם למבוגרים אחרים בעיקרון..
אני רוצה להוסף שאחרי שהיא מושכת (ואני שם ) היא תמיד באה לילד/ה שמשכה לה/ו ונותנת נשיקה עושה "טובה" ומבקשת סליחה....
מה דעתך בעניין?
איך להגיב למעשה זה?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ותודה על התגובה-המשך - תגובה
סמדר ריינר02/10/2012שלום לך,
תראי,מדובר בילדה קטנה מאוד, שעדיין לא מבינה באמת שזה כואב ובעייתי. היא פשוט מבינה שיש סדרת פעולות שעושים אחרי שזה קורה, ובהן התנצלות ונשיקה אבל היא עדיין לא מסוגלת להפנים באמת את הבעייתיות של ההתנהגות ולא מסוגלת לשלוט בה. כרגע היא פשוט קטנה מדי וקשה להבין גם על איזה צורך זה עונה לה. יכול להיות שזו דרך ליצור קשר, יכול להיות שהשיער מושך אותה מסיבה כלשהי. בכל אופן כרגע לא נראה יש הרבה מה לעשות מלבד לשמור עליה, ולהמשיך לעשות מה שאתם עושים. אני מניחה שזה יעבור לה עם הזמן, ואם לא , לפחות כשהיא תגדל קצת אפשר יהיה לטפל בזה בצורה יעילה יותר כי היא תבין יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)