בעיות בשינה לבת שנה וחצי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בשינה לבת שנה וחצי
    שגית
    02/10/2012

שלום
    הבת הקטנה שלי בת שנה וחצי ומאז גיל 4-5 חודשים היא תמיד מתעוררת בלילה המון פעמים. עד לפני כשלושה חודשים היא הייתה ישנה איתי ועם בעלי בחדר ואז העברנו אותה לחדר סמון לשלנו.החודש הראשון היה מעולה והיא לא קמה המון בלילה פעם פעמיים וזהו. לאחר חודש התחילו שוב התעוררויות כל שעה או שעתיים. היא פשוט בוכה כמה דקות ואז חוזרת לישון וכך זה חוזר על עצמו.אנחנו כל פעם קמים אליה נעמדים ליד המיטה עד שהיא נרגעת..אבל זה קורה המון פעמים בלילה. מה עליי לעשות כדי שתתחיל לישון שינה רצופה בלילה או שמקסימום תקום פעם פעמיים בלילה? מה אני לא עושה נכון? אני חייבת לציין שהילדה מאוד אוהבת לישון על הרצפה...משתטחת בכל רגע אפשרי שיש ונרדמת המון על הרצפה אם רק מזיזים אותה היא בוכה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בשינה לבת שנה וחצי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילגתן עליי...

שגית
    03/10/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בשינה לבת שנה וחצי - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2012

שלום שגית,
    חוסר השקט שלה הילדה בלילה מושפע גם ממה שקורה בקשר ביניכם במשך היום, ואת זה לא תארת. בכל אופן בלילה, אין צורל להיות לידה עד שהיא נרגעת, אלא רק לקום לדקה, להגיד לה בצורה ברורה וסמכותית שעכשיו ישנים ולחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בינינו

שגית
    04/10/2012

במהלך היום הילדה נמצאת בגן. וכשהיא באה אני מוציאה אותה מגיעים הביתה..אני מאכילה אותה משחקת איתה..רואים טלויזיה וכך זה עד השינה. לפעמים קורה שאני כועסת על דברים ספציפים שהיא עושה אבל בגדול הקשר הוא די טוב. עם האבא הקשר שלה יותר טוב..הוא יותר משחק איתה סובלני וסבלני אליה..צוחק ומשחק איתה...וישנם ימים שהיא לא רואה אותו היות והוא בעבודה והוא חוזר כשהיא כבר ישנה. ובלילה כשהיא קמה כל הזמן אני עומדת לידה ואומרת לה עכשיו ישנים..אבל זה עדיין לא עוזר. ממש מתיש כל העניין זה לא משתנה כל לילה אותו דבר.האם להחזיר אותה לחדר שלנו? או להמשיך באותה צורה שתישן בחדר שלה עד שתתרגל?

כמו כן רציתי לשאול בזמו חופשות שיש מהגן הילדה לא אוכלת כמו שצריך בבית..רוצה ושותה רק בקבוקים(מטרנה) במהלך היום. ואילו איך שהיא חוזרת לגן היא אוכלת מצויין את הארוחות.וממשיכה את האכילה גם לאחר שהיא חוזרת מהגן בבית..
    איך זה ייתכן מה האוכל שאני מכינה לא טעים? מה עליי לעשות אני מנסה להיות תקיפה אבל עדיין לא יכולה להכריח אותה לאכול .?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בינינו - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2012

שלום שגית,
    קודם כל בודאי שלא להחזיר אותה למיטה שלכם. שנית, זה לא מספיק שאתם אומרים לה שהיא צריכה לישון עכישו כשאתם באים אליה, אליה הצעתי לך גם לא להישאר. זה לא יעזור מייד. ברור שבהתחלה היא תבכה. יש צורך בעיקביות ובהתמדה עד שזה יעזור.
    בנוסף זה נשמע שיכול להיות שכן יש קושי כלשהו בקשר ביניכן, שנובע מכך שאת מרגישה מעט חסרת ביטחון כאם. למשל כשאת לא בטוחה שהאוכל שלך טעים, ואולי את לוקחת אישית כל קושי שקורה ביניכן ולכן את כועסת יותר מבעלך ונעלבת. בתך מרגישה את זה כחולשה הורית שלך, ולכן היא חרדה ולא רגועה ומתקשה לישון.
    אני ממליצה לך לפנות למרפאת אם תינוק בבית חולים איכילוב או למרפאת גיל הינקות ברחוב אורלנסקי בפתח תקווה כדי לקבל עזרה בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

שגית
    04/10/2012

תודה על תשובתך..אני יכולה לפנות לטיפת חלב? באשור הדרום למי ניתן לפנות לקבלת עזרה וייעוץ?
    כמו כן מה יכולה להיות הסיבה לכך שהיא לא אוכלת ארוחות מלאות כשהיא נמצאת בבית? או אצל סבתא? או בכל מקום אחר חוץ מהגן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2012

שלום שגית,
    אני חושבת שהקושי באכילה קשור לקשר איתך ולחוסר הביטחון שאת משדרת או חרדה. יכול להיות שגם הסבתא משדרת זאת. לגבי איזור הדרום, אני לא מכירה. נסי אולי לבדוק בבית חולים קפלן ברחובות, או להתקשר לאחד המקומות שנתתי ולשאול שם אם יש להם המלצה לטיפול דומה באיזור הדרום.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו