קשיים חברתיים-כיתה א'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיים חברתיים-כיתה א'
    גלית
    27/02/2008

שלום
    בני בן 7 החל השנה כיתה א. הוא ילד חריף וחכם עם יכולת ורבלית גבוהה ובטחון עצמי גבוה.

אני חשה כי יש לו בעיה חברתית. הוא די מבודד , ילדים לא מעונינים לבוא אליו, הוא כמעט ולא משחק עם ילדים בהפסקה . עלי לציין כי הוא אינו ביישן בכלל ולא מתלונן על מצבו.
    כמו כן אני מרבה לקבל תלונות מהמורות על התנהגות לא נאותה מול חבריו לכיתה.(שמות גנאי, התנהגות אגסיבית, הצקות)

אני מדברת איתו על זה , מסבירה לו שצריך להיות יותר נחמד לילדים כדי שירצו לשחק איתו אבל הוא די עומד על כך שדברים צריכים להיעשות כפי שהוא רוצה.
    הוא הולך לחוג התעמלות ונהנה מאוד ממשחקים שאינם קבוצתיים, נמנע לחלוטין ממשחקי כדור.

הוא טוען , ובצדק, כי תחומי העניין שלו אינם דומים לאלו של חבריו לכיתה- הוא אינו אוהב לשחק כדורגל/סוניפלייסטיישן/קלפים.
    הוא מתעניין בספרים, אטלס, משחקי חשיבה.

נכון שהוא לא מראה סימני מצוקה , אך אני חוששת שאין לו כלים חברתיים בכלל.
    גם לי כהורה- קשה להתמודד עם "מבול" התלונות מmד המורות בכיתה.

דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים חברתיים-כיתה א'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיים חברתיים

שושי יעקובי
    02/03/2008

קשיים חברתיים לרוב מעידים על דימוי עצמי נמוך. לרוב התבודדות, קושי במשחק בקבוצה, שחצנות והתנשאות מעידים על דימוי עצמי פגיע. הדאגה שלך מוצדקת. הילד לא נראה מאושר, לא רק מפני שהוא מתבודד אלא מפני שהוא מתגרה בילדים אחרים. זו התנהגות שמסווה מצוקה וקושי ליצור קשרים בדרך אחרת. האם הקשיים החברתיים מלווים אותו מתקופת הגן או נוצרו כתוצאה מהמעבר לכתה א'? נראה לי כי הוא זקוק לעזרה והייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו