מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילדה בת 5 ובן בן שנתייםימי02/10/2012
שלום,
יש לי שתי שאלות,האחת לגבי בתי בת החמש, ילדה שובבה, מלאת מרץ ושמחת חיים.
בשנה שעברה היתה בגן טרום חובה (שתי חברותיה הטובות עברו גן). בתי התבגרה מאוד והחלה להיות ממושמעת,למרות היותה קולנית ותוססת מה שגרם לי לנחת. שייכתי זאת לחינוך של הגננת (שעל פי רוב בקושי חייכה אל הילדים, אך עשתה עבודה חינוכית ודידקטית מעולה) וגם לכך שהבנות שהיו עימה כבר לא נמצאות.
השנה העברתי אותה לגן חדש (מסיבות אחרות) היא חזרה להיות עם חברותיה מגיל 2-3 והחלה להיות לא ממושמעת, לא לשבת בשקט במפגש (פטפוטים למרות הערות הגננת), מקבלת כל יום עונש (לשבת בפינה).
אני תוהה מה גרך לשינוי וכיצד עליי לפעול?עד כה כעסתי עליה מאוד שבלכ יום היא סיפרה לי שהיתה בעונש.
לגבי הבן שלי,הוא בן שנתיים עד לא מזמן היה במשפחתוןוכעת הוא בגן של 30 ילד
מציינים שיש לו קושי עם גבולות (אני לא ראיתי זאת), אך עתה אני רואה, הוא לא מקשיב אם אומרים לו לגעת בדבר מה (אני יכולה לחזור על כך 20 פעם והוא ימשיך וינסה אותי). בעלי כועס עליו נורא (לעיתים מכה על כף היד) ואני מיואשת.....
אני חייבת לציין שאני עקבית ומתמידה באיסור על נגיעה במקום מסוים בבית והוא ממשיך לגעת שם!!!.
אני מרגישה חסרת אונים.
נא עזרתכן
ימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 5 ובן בן שנתיים - תגובה
סמדר ריינר02/10/2012שלום לך,
נשמע שקיית בעיית גבולות עם שני הילדים. את מציינת שאת כועסת על בתך כשהיא נענשת בגן, ושבעלך כועס על הילד. להורים רבים יש בלבול בין לכעוס על הילד לבין להציב לו גבלות. כעס אינו הצבת גבולות. כעס גם אינו שיטת חינוך. אין צורך לכעוס על הילד זה לא עוזר.
כאשר אנחנו נותנים המון תשומת לב להתנהגות כלשהי, לא משנה אם תשומת הלב היא חיובית או שלילית, ההתנהגות תגבר. גם אם תשומת הלב היא שלילית (למשל כעס), זה נקרא חיזוק חיובי, כי בעקבות תשומת הלב ההתנהגות מתגברת. כשילד רואה שהתהנגות מסויימת גורמת לכך שהוא יקבל תשומת לב, הוא ימשיך עם ההתנהגות במקום להפסיק אותה. לכן הפיתורן הוא לצמצם מצד אחד את ההתייחסות שנאחנו נותנים להתנהגות למינימום, ומצד שני, לתת תשומת לב על התנהגויות אחרות, חיוביות, שאותן אנחנו רוצים להגביר.
למשל אין טעם לכועס על הבת שלך על כך שנענשה בגן. צריך להגיד לה שזה באמת לא בסדר, ולעבור לנושא אחר. כמו כן לגבי הבת, במקום לכעוס, אולי כדאי פעם אחת לשבת איתה ולחשוב ביחד מה יעזור לה לשלוט בפטפוטים שלה. אולי כדאי למשל לשמור את מה שהיא רוצה להגיד לאחר כך, לקבוע עם הבנות לאחה"צ ואז הלגיד להן את מה שרצתה, וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
ימי04/10/2012תודה על תשובתך.
אלו דברים שאני יודעת ובכל זאת, ציפיתי מהגדולה שתבין שאם אמא כועסת אז זה לא בסדר.
הכעס מתבטא על ידי שיחות עימה אבל הן לא עוזרות.
בכל מקרה ננסה לתת פחות במה לדברים...
שאלה אחרונה: איך להגיב לנשיכות של בניולכך שהוא רוצה כל חפץ לעצמו, למרות שאחותו תפסה קודם... ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת - תגובה
סמדר ריינר04/10/2012שלום ימי,
אני חושבת שהציפיות שלך מבתך הן אולי חלק מהבעיה. היא רק בת 5, היא לא אמורה להבין אותך כשאת כועסת, אלא את זו שאמורה להבין אותה. כאילו את רוצה שלמרות שאת יודעת שמה שאת עושה לא נכון, היא תתגבר על הטעויות שלך ותבין. זה ציפייה לא הוגנת ממנה. קצת כמו להחליף איתה תפקיד, ושהיא תהיה המבוגר האחראי.
לגבי בנך, חשוב להפסיק את הנשיכות פיסית, ולתת לו מילים לסיטואציה, ולאט לאט ללמד אותו להתשמש במילים במקום בנשיכות (זה מרגיז שיש לה משהו שגם אתה רוצה) וכן לתת לו כלים נוספים להתמודדות םע תסכול, למשל להציע אופציה אחרת, לשחק במשהו אחר, להסיח את הדעת, לבקש יפה וכו'. יש לחזור על זה הרבה ובהתמדה. עם הזמן והגיל הוא ילמד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)