קשיים חברתיים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קשיים חברתיים
    אריאלה
    27/02/2008

שלום רב. לבני בן ה 4.5 היתה כניסה מאוד קשה לגן השנה שהתאפיינה בעיקר בחוסר משמעת ואלימות כלפיי הילדים בגן. טיפלנו בהתנהגות לאחר פנייה שלנו לפסיכולוג שעזר לנו גם בבית וגם בגן ואכן יש שיפור. הבעיה היא שהיום בני משחק בגן כל היום לבד (חוץ מהמפגשים המשותפים המועברים ע"י הגננת). אני מניחה שזה נובע גם מזה שרוב הילדים בגן חטפו ממנו ומתרחקים ממנו, למרות שעכשיו הוא כבר יותר טוב. אבל זה לא רק זה, הוא בעצמו לא ממש מעוניין בקשר. אני תמיד שואלת אותו את מי הוא רוצה להזמין אלינו אחר הצהריים, בדר"כ הוא אומר לי "אף אחד". את בני כמעט ולא מזמינים. כשאני שואלת אותו עם מי הוא שיחק היום בגן הוא אומר לי ששיחק עם עצמו (והגננת מאשרת זאת) וכשאני שואלת אותו "מי היית רוצה שיהיה חבר שלך" הוא אומר לי שהוא לא מעוניין בלהיות חבר של אף אחד. כשכבר מגיע אלינו חבר מהגן הוא בדר"כ לא מצליח לשחק איתו ומתחיל ריב לאחר זמן קצר. מה לעשות כדי ללמד אותו איך להתנהג בחברת ילדים ואיך לפתח אצלו מיומנויות חברתיות? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשיים חברתיים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שליטה עצמית

שושי יעקובי
    02/03/2008

הכניסה הקשה לגן הותירה בו חשש מפני התוקפנות של עצמו ויכול להיות שגם הסביבה נתפסת בעיניו יותר מאיימת ולכן הוא ממהר להגיב בתוקפנות ולהתגונן. נשמע שעדיין קשה לו לשלוט על תגובותיו במצבי כעס ותסכול . את יכולה לעזור לו לפתח תחושת שליטה עצמית. לדוגמא: להזמין חבר הביתה כשאת נשארת לצידו ושומרת שהמצב לא יצא משליטה. את עוזרת לו להרגיש בטוח ולהתנסות בחוויה של הצלחה. חוגים שמפתחים יכולת שליטה עצמית לצד הכרה בכוח הפיזי של הילד יכולים אף הם לסייע לו רבות (ג'ודו, קרטה או רכיבה על סוסים).
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו