תינוק בן שנה וחודשיים - מכה את עצמו

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה וחודשיים - מכה את עצמו
    קשת
    04/10/2012

שלום בני בן השנה וחודשיים מכה את עצמו בראש, זה קורה כאשר הוא עושה משהו אסור (כמו לגעת בשקע חשמלי) אנחנו אומרים לו אסור זה מסוכן ואז הוא כועס שמונעים ממנו לעשות משהו שהוא רוצה זה יכול לקרות כי לקחו לו מהיד משהו שהוא לא צריך להחזיק גם אם הוא קיבל משהו אחר במקום הוא מגיב במכות לראש, גם שאני לוקחת אותו לפעוטון אני רק מסיימת להגיד שאני אשוב לקחת אותו בשעה 15:00 ואז הוא מכה את עצמו כתגובה שהוא לא רוצה שאני אעזוב אותו , למרות שניסניו להסביר שאסור להרביץ וארז הוא ילד טוב , לא מרביצים בבית וכו' זה לא עוזר אפילו מחמיר עכשיו הוא הפך את העניין גם למשחק הוא מרביץ לעצמו בראש כשמעירים לו הוא צוחק. מציינת שמודבר בילד חייכן , חברותי ועצמאי מאוד, כבר מבין שמדברים אליו יודע להגיד מס' מילים בודדות כמו אבא ואמא ועוד מס' דברים. מה נכון לעשות כדי שארז יפסיק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתגובה התינוק מכה את עצמו

קשת
    04/10/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחודשיים - מכה את עצמו - תגובה

סמדר ריינר
    04/10/2012

שלום קשת,
    קודם כל אולי כדאי במקום להגיד לו לא לעושת את זה, לתת מילים ומקום לתחושות שגורמות לו לעשות את זה. להגיד: עכשיו ארז כועס, עכישו הוא עצוב וכו'. עם הזמן הוא ילמד להשמת במילים במקום במכות. מעבר לזה צריך סבלנות הוא עוד קטן, עם הגדילה ורכישת כלים נוספים לביטוי עצמי, סביר להניח שהתופעה תיפסק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו