מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אסרטיביות אצל תינוקגיתית04/10/2012
היי,
בני בן שנה ו-9 חודשים, ילד טוב, חייכן ו"נוח". ילד בכור ויחיד בשלב זה.
לא ניחן בתכונות אסרטיביות, במיוחד כשמדובר באינטראקציה עם ילדים אחרים. לדוגמה, אם מגיע ילד ולוקח ממנו צעצוע, הוא יכול להסתכל עליי ולבדוק את התגובה שלי, או פשוט להמשיך בשלו לצעצוע אחר. הוא פשוט נמנע מעימותים, ולרוב מוותר...
בשלב זה הוא נמצא במשפחתון עם 6-7 ילדים, רובם קטנים ממנו. בשנה הבאה מן הסתם זה ישתנה.
הפחד שלי זה איך הוא יתמודד מול קבוצה גדולה יותר של ילדים, ואיך אני יכולה לעזור לו עם עמידה על שלו בגיל כזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסרטיביות אצל תינוק - תגובה
סמדר ריינר04/10/2012שלום גיתית,
אני לא בטוחה עד כמה אפשר לשנות את זה בגיל הזה, אבל אני משתמשת בדוגמה שנתת כדי להעלות חומר למחשבה. את ציינת שכשילד לוקח ממנו צעצוע הוא מסתכל עלייך ומחכה לתגובתך. יכול להיות שזה מלמד על כך שהוא למד שאת לא מאפשרת כל תגובה, וביחסים שלו איתך את כן מצפה שהוא יהיה נוח. אם זו אכן הציפייה שלך (ואני לא קובעת את זה כי אני לא יכולה לדעת, אני רק שואלת), אז זה לא הגיוני לצפות שבחוץ או עם אחרים הוא יתנהג לגמרי אחרת. כלומר הדרך הכי טובה להשפיע על האסרטיביות שלו היא לא לסרס אותה כשהיא מופיעה מולך. איך את מתייחסת לגילויי תוקפנות מצידו, או כשהוא לא רוצה משהו, או לא משתף פעולה עם משהו? האם את מאפשרת את זה בחלק מהמקרים? מכבדת את זה, אולי אפילו מחזקת את זה שיש לו רצון עצמאי, או שבדרכים מסויימות, כאלו או אחרות, נותנת לו להרגיש שהוא יכול לקבל ממך אישור רק שהוא מתאים את עצמו לדרישתך?
אם זה כך, סביר להניח שגם בחוץ הוא יוותר על עצמו.
שוב, לא בטוח שזה נכון, אני לא מספיק מכירה אתכם כדי לדעת, זה רק חומר למחשבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)