אחותי מתערבת לי בגידול הבן שלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אחותי מתערבת לי בגידול הבן שלי
    נועה
    05/10/2012

שלום
    הבן שלי בן 3 ילד ראשון אחרי 7 שנות נישואין הוא מוגדר כי המפונק של המשפחה
    הוא ילד חכם מאוד הבעייה שלי איתו שהוא ילד עקשן ומנצל את זה שהוא הילד הראשון והנכד הראשון אצל ההורים שלי
    אחותי נותנת לו לעשות כל מה שהוא רוצה למרות שתמיד בקשתי ממנה לא להתערב ביני לבינו במיוחד כשאני מענישה אותו על טעות שהוא עשה כמו לשבור חפצים של אנשים שאנחנו מבקרים או להרביץ לילדים אחרים זה מאוד מפריע לי אני מנסה להפריד בינו לבין דודה שלו שהיא מנסה לפצות אותו תמיד אחרי עונש שהוא מקבל ממני כדי להראות לו כמה היא אוהבת אותו(כאילו שהיא אוהבת אותו יותר ממני ) אני מבקשת את עזרתכם איך להסביר לבן שלי שאני האמא ולא אחותי כי תמיד ניסיתי והוא לא מקשיב כשהוא פוגש אותה ישר הוא משתנה ומתחיל להשתולל ולעשות מה שהוא רוצה
    עוד משהוא שמפריע לי שלפעמים מרוב שהוא משתולל ומזיק לאנשים ולא מפריע לו שאני מענישה אותו זה גורם לי להרביץ לו (זה לא קורה הרבה אבל זה קורה אחרי הצטברות כמה מקרים שממש שורפים את העצבים כמו למשל : כל פעם שאנחנו מבקרים אצל אנשים הוא חייב להעיף דברים ממקומם אפילו אם הם שבירים זה לא מעניין אותו בכלל העיקר לשבור !!)
    משהו עובר על שנינו אני והבן שלי לא יודעת איפה פישלתי אולי בגלל שפינקתי אותו יותר מדי כי הוא נולד אחרי 7 שנות נישואין ! יש לציין גם שאני התפטרתי מהעבודה בשבילו והוא רק השנה הלך לגן לא מתאים לי שכל הזמן יהיה בעונש כי הוא ילד חכם ומיוחד והמורה בגן ממש מרוצה ממנו .. אני יודעת שיש שהכל בגלל ההתערבות של אחותי בחיים שלי והיא לא מפסיקה אפילו אם אני מתחננת בפניה שלא תתערב לי בגידול הבן שלי והיא תמיד מציעה דברים בלי להתייעץ איתי קודם ביני לבינה ואז אם אני לא מסכימה הבן שלי רואה שאני הרעה ולא היא והיא תמיד אבל תמיד משתדלת להעביר לו מסר שהיא אוהבת אותו יותר ממני עד שהוא לפעמים אומר שהיא אמא שלו הוא אוהב אותה יותר ממני וזה מפריע לי כי אני עושה לו הכל ממש הכל
    לא יודעת אם הצלחתי קצת להסביר לכם מה שעובר עלי ובמה אני צריכה שתעזרו לי דיברתי על יותר מבעייה אחת
    אשמח לקבל את עיצתכם כי מאוד קשה להמשיך כך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחותי מתערבת לי בגידול הבן שלי - תגובה

סמדר ריינר
    05/10/2012

שלום נועה,
    נשמע שאת מתקשה להציב גבולות גם לבן שלך וגם לאחותך. אין שום הסבר שישנכע את בנך שאת האימא שלו אלא רק מעשים, כלומר אם את תלמדי להיות אסרטיבית מספיק גם איתו וגם עם אחותך. אם את לא מצליחה להיות מספיק אסרטיבית, כדאי שתפני לטיפול כדי ללמוד לעשות זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו