מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תהיות...מחול05/10/2012
שלום לכן,
יש לי מספר שאלות לגבי בני ואשמח אם תוכלנה לענות:
בני הבכור בן 3 וחצי, ילד דעתן ועקשן.
לאחרונה מרבה להיות בחדרו עם דלת סגורה וכשאני פותחת הוא צועק:
" אמא ,לא לפתוח את הדלת".
האם זה לגיטימי שילד בגילו הרך ידרוש פרטיות?
אני חוששת שהוא נמצא עם הדלת סגורה על אף שחדרו בטוח.
שאלה נוספת -
בני גמול מחיתול במהלך היום ועושה פיפי בלי בעיה.
עם קקי יש לנו בעיה.
הוא עושה קקי בתחתונים ולא נראה שמפריע לו בכלל.
אני מציעה בדרך נועם לשבת בישבנון או אפילו לשים לו חיתול רק בשביל הקקי אך הוא לא רוצה.
הוא גמול מחיתול כבר חודשיים מלאים ועם הקקי תקוע ולא נראה באופק שזה הולך להשתנות.
הוא אפילו צוחק ואומר לי : " אני עושה פיפי באסלה וקקי על הרצפה".
מה לעשות? האם לנקוט בגישה אחרת? אולי אסרטיבית יותר?
אודה לתגובתכן.....
מחול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהיות... - תגובה
סמדר ריינר05/10/2012שלום לך,
ניכר שיש בינך ובין בנך מאבק כוחות. יש קשר בין הצורך שלו לסגור דלת לבעיית הגמילה מהקקי. הוא מרגיש שהוא זקוק לשליטה על גופו ועל חדרו.
ממש לא הייתי ממליצה לך להיות יותר אסרטיבית. להיפך. הייתי ממליצה לך להרפות ולתת כבוד לפרטיות של הבן שלך. בכל גיל לגיטימי לדרוש פרטיות אם כי את צודקת שזה יותר שכיח בגיל ההתבגרות. מדוע את חוששת אם החדר שלו בטוח? אני ממליצה לך בחום להרפות לגמרי, גם מהצורך לחדור אליו לחדר בכוח וגם מהצורך לגמול אותו בכוח. שככל שתצליחי להרפות, כך הוא ייגמל מרצונו והרבה יותר מהר. הוא עושה לך דווקא. אם לא תהיה לו סיבה לעשות לך דווקא, הוא יעשה קקי באסלה. אם זה לא יקרה, סימן שאת לא הרפית מספיק ובצורה משכנעת. קחי בחשבון שילדים הם חכמים, והם מרגישים אותנו גם אם אנחנו לא אומרים להם כלום. כך שגם אם נדמה לך שאת לא אומרת כלום, הוא יכול להרגיש שאת דרוכה, לא שקטה, עוקבת אחרי הקקי שלו או הדלת שלו וכו'. לכן נסי להרגע, עשי נשימות, ומיצאי לך עיסוקים נוספים להסיח את דעתך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)