משמעות פרידת הורים אצל תינוק בן שנה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• משמעות פרידת הורים אצל תינוק בן שנה
    רותם
    07/10/2012

שלום,

שמי רותם נשואה 3 שנים .
    יש לנו תינוק בן שנה וחודש.
    לפני כחודש בעלי עזה את הבית ( קדמו לזה 3 חודשים של התרחקות
    ושיחות ...). הוא טוען שהתחתן צעיר ולא מיצה את חייו, בגרסה אחרת הוא
    טוען שאינו בנוי לנישואים...
    אני נשארתי בבית ואני עם הילד, הוא מבקרו פעמיים בשבוע.
    בקרוב נתחיל בתהליך הפרידה.

רציתי לדעת כיוון שהילד קטן, איך זה יכול להשפיע עליו?
    הוא קורא לפעמים אבא ואני עונה לו שאבא יבוא בקרוב.
    אני מניחה שבהמשך יהיה יותר קשה, אך בינתיים בגיל זה
    כיצד להתמודד?

יש לציין שאני משקיעה ומטפלת בילד מעל ומעבר, ואינני זונחת לרגע
    את חשיבותו וסיפוקיו.
    אני מורה במקצועי ומודעת לסביבת ילד שהוריו פרודים ואני נותנת לו המון תשומת לב ולרגע
    לא נותנת לו להרגיש שחסר לו דבר.

אשמח לקבל כיוון
    תודה רותם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משמעות פרידת הורים אצל תינוק בן שנה - תגובה

סמדר ריינר
    07/10/2012

שלום רותם,
    זה כיל מאוד קטן, שבו לא ניתן להסיבר עדיין לילד מה קרה, וכלן אין דרך מיוחדת להתמודד. הדבר היחיד שמשפיע על הילד יותר מכול הוא מצב שלך. ככל שלך תהיה תמיכה, ותוכלי להיות כמה שיותר רגועה ופנויה אליו רגשית, למרות המשבר הקשה שאת עוברת, כך יהיה לו יותר קל.
    חשוב מאוד שלא תיגררי, מצד שני לרצון לפצות את הילד יותר מדי. חשוב להקפיד על שיגרה רגילה, להציב גבולות כנדרש, ולעשות את כל הדברים כמו כל הורה רגיל.
    ברור שהפרידה תשפיע על הילד. את לא יכולה למנוע את זה, וכרגע גם קשה לצפות כיצד, זה שונה מילד לילד ותלוי בהמון גורמים שאני לא יוכלה לדעת אותם, כמו טיב הקשר בינך לאב, תדירות הביקורים של האב, העיקביות שלו וגם שלך וכו'.
    מה שחשוב הוא שאת לא תחשבי שיש לך דרך למנוע מהילד להיפגע. אין לך. ולכן אין טעם לנסות לגונן יותר מדי, או לנסות לייצר מצב מושלם שהוא לא יסבול בכלל כי אין כזה. את כן יכולה ללוות אותו בקושי שלו, לתת לגיטמציה לרגשות שליליים וקשים, כמו געגוע, כעס, חרדה וכו', כשאלה יעלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו