עשיית צרכים הפגנתית

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עשיית צרכים הפגנתית
    מזל
    28/02/2008

אחייני בן השלוש, ילד מקסים, חכם,פיקח ואינטיליגנטי באופן מיוחד נמצא כרגע בתקופה משברית בחייו - הוריו נפרדו לפני מספר חודשים לאחר חודשים ארוכים של מריבות, מתח וכעס בבית ואחותי עברה לגור עם הוריי יחד עם בנה. אביו עבר לגור עם הוריו בעיר רחוקה ולא מתראה איתו באופן מסודר. בנוסף לפני כחודשיים אחותיי קיבלה הזדמנות חד פעמית בעבודה שיכולה להבטיח את עתידה ואת עתיד הילד ולכן לא יכלה לוותר עליה וכעת היא נמצאת בקורס במסגרת פנימייתית כבר כ-7 שבועות (היא נוסעת ביום ראשון לאחר שלוקחת את הילד לגן וחוזרת בחמישי בערב) והאחיין שלי נשאר בעצם עם הורי (סבו וסבתו) במהלך השבוע. לאחיין שלי היו כל מיני התנהגויות של שינויי מצב רוח וכעס פתאומי ולאימי מאוד קשה להתמודד עם זה (היא בעצם משמשת כאמא כשהיא כבר צריכה להיות סבתא...) אבל הסיבה שאני פונה אליכם היא שביומיים האחרונים הוא עשה דברים שמעולם לא קרו קודם - אתמול הוא עשה קקי בסיר ואז פיזר אותו בבית והבוקר הוא נעמד על השולחן בסלון ועשה פיפי.. אמא שלי מעולם לא נתקלה בהתנהגות כזאת והתגובה שלה היתה כעס אבל אני לא בטוחה שזאת התגובה הנכונה במקרה הזה ואני אובדת עיצות לגבי העניין - איך צריך להגיב? מה צריך לעשות? ולמה זה קורה..? אודה לתשובתכם המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עשיית צרכים הפגנתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לקבל תגובה, זה מאוד חשוב לי

מזל
    02/03/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה להתייחסותך....

מזל
    04/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד במשבר

שושי יעקובי
    05/03/2008

כפי שאת כותבת האחיין שלך נמצא במשבר. המשבר מלווה בתחושות חרדה ואנו יכולות רק להעלות השערות מה אופי החרדות שלו. בחוויה שלו תחילה אביו נטש אותו בהמשך אמו נטשה אותו. הביטחון הבסיסי בדמויות ההוריות נפגע. הוא זקוק להרגעה אותה יכולה להעניק לו אמו והיא לא שם. ילדים קטנים לפעמים מפרשים את ההעדרות של ההורים כתגובה כלפיהם . אולי היא עזבה כי הוא רע, אולי כי הוא לא חשוב לה אולי... כל מיני מחשבות מסוג זה.
    עשיית צרכים הפגנתית היא ביטוי לכעס ילדי, לתחושה שלו שהוא ילד רע וגם ביטוי לצורך לחזור להיות קטן ומטופל על-יד אמא.
    הילד זקוק לנוכחות של אמא שלו. הוא זקוק לאישור שהיא נשארת שלו גם כשהיא איננה. לשמור על קשר יומיומי עם האם דרך שיחת טלפון יומית בשעה קבועה, אבל גם קשר מנטלי. כגון הפתעה קטנה מאמא מצורף מכתב אהבה מידי יום (סבתא מעניקה בשם אמא), לאפשר לילד להכין לאמא מידי יום ציור, מתנה. בסופי שבוע אמא צריכה להקדיש לילד הרבה מאוד תשומת לב ופעילות משחקית אינטימית. אלה הם רק מספר עצות אבל צריכה להעשות כאן התערבות פסיכולוגית עם הילד והדרכה לאמא ולסבתא. אני ממליצה להעזר באיש מקצוע.
    שושי יעקובי
    פסיכולוגית חינוכית והתפתחותית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו