מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גבולות לילד בן 4רינת07/10/2012
שלום,
בני בן ארבע (עוד 3 חודשים ליתר דיוק), ובנוסף יש לנו ילד נוסף בן 8 חוד'.
הבן הגדול היה ילד מדהים ונפלא, עוזר, מקשיב "מקפיד על שמירת הגבולות" בקיצור ילד מדהים.גם היום הוא מדהים ועוזר רק ש...
לאחרונה אני חשה בשינוי רב אצלו.
חשוב לציין כי הוא נשאר שנה נוספת בגן בו הוא נמצא (יחד עם עוד 4 ילדים שנולדו כמוהו בחודש דצמבר) ורוב חבריו כולל חברו הטוב ביותר עלו לגן הבוגר יותר.
חשבתי שזה יהפוך אותו למוביל ומנהיג היות ובשנה שעברה הוא הרבה להיגרר אחרי ילד גדול יותר ולצערי קצת אלים ולדברי הגננת הרבה לחקות את מעשיו השליליים.
לצערי השינוי של הרכב החברים בגן לא גורם לו להרגיש גדול יותר, להיפך, אני חשה כי הוא "נמשך" שוב אחר 2 הילדים ה"שובבים" בגן. נגרר אחר מעשה אלימות ולצערי חוטף מהקטנים לא מעט מכות (אנחנו מלמדים אותו שאצלנו לא מרביצים לכן הוא לרוב לא מחזיר), מה שכן בבית הוא פורק לדעתי את כל התסכול הנ"ל. הוא ממש מנסה אותנו בכל תחום, מציק לאחיו התינוק, מבצע תעלולים מסוכנים (חרט במברג על מסך המחשב) וכל מיני דברים שאינני יודעת מאיפה קיבל את הרעיונות למעשיו...
מצד אחד אני שמחה, סופסוף הוא מגלה עצמאות ועקשנות ועומד על שלו מולנו (גיל שנתיים הנורא הגיע בגיל 4) וזו דרך טובה לדעתי עבורו ללמוד על יכולותיו.
מצד שני אני מרגישה רע עם כל העונשים והבכי שאנחנו והוא סופגים, במיוחד שנראה כאילו כלום לא עוזר, לוקחים לו צעצוע אהוב, וזה מפריע לשעה ולמחרת הוא בכלל שכח ממנו ועושה עוד תעלול...
מה דעתך? כיצד צריך לנהוג? עשיתי טעות שהתעקשתי שיישאר עוד שנה בגן של הקטנים?
כדאי להעבירו לגדולים (אנחנו גרים בקיבוץ ואולי זה עוד אפשרי)..
אשמח לעיצה .
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות לילד בן 4 - תגובה
סמדר ריינר09/10/2012שלום רינת,
אני לא חשובת שיש קשר בין העובדה שהו אנשאר שנה בגן להתהנגות הזו. אני גם ממליצה לכם לחדול מעונשים כי כמו שאת רואה הם לא עוזרים וגומרים לילד נזק והשפלה. יש צורך לברר יותר לעומק את הסיבות להתנהגותו.
לפי התואר שלך, הבעיות לא תהחילו עכישו. כי גם בשנה שעברה הוא נגרר אחרי ילד אלים. היגררות זו אינה מקרית. הוא נמשך לאותו ילד כי אותו ילד כפי הנראה מבטא חלקים של עצמו שהוא נרתע באותו שלב מלבטא. לכן אני לא "קונה" את ההערה שהשארתו בגן לעוד שנה גרמה את הבעיות. אני כן חושבת שהוא לא ידוע איך לבטא תוקפנות, וייתכן שאצלכם בבית אין לגיטמציה לתוקפנות גם כשהיא בריאה, והיא נתפסת כאלימות. יכול להיות שכתוצאה מכך, התוקפנות שלא מצואת ביטוי הולם מצטברת והופכת להתנהגות פרועה ואלימה. אם זה אכן כך, כדאי אולי לחשוב איך לעזור לו לבטא תוקפנות טבעית ובריאה בדרכים לגיטימיות. אולי אם תתני יותר דוגמאות להתנהגויות שלו אוכל לעזור לך יותר ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)