בכי וסירוב פתאומיים לאמבטיה- בת 1.4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בכי וסירוב פתאומיים לאמבטיה- בת 1.4
    קרן ש
    08/10/2012

שלום רב,
    יש לי תאומות בנות שנה וארבעה חודשים שאנו נוהגים לקלחן יחד. לא הייתה לנו בעיה מלבד שאחת מהן מסרבת לשבת על כסא, אז המשכנו להשכיבה על ה"דפני" ומדי פעם להושיבה.
    הן משחקות יחד, באמבטיה עם צעצועים ומלבד העובדה שהן שונאות לחפוף את השיער ובוכות (דבר שמשותף לתינוקות רבים אני רואה...), חוויית האמבטיה עברה בהצלחה.
    מזה מספר ימים אחת מהן (זו שמסרבת לשבת בכסא) מסרבת בכל תוקף להיכנס לאמבטיה, צורחת בלי הפסקה בשנייה שאנו לוקחים אותן לחדר האמבטיה / מזכירים את המילה אמבטיה / מורידים לה בגדים. היא ממש בהיסטריה בלתי מוסברת, משתוללת ולא מפסיקה לבכות.
    איני יודעת מה קרה לשינוי הפתאומי בהתנהגותה ואיננו זוכרים ארוע חריג שיכול היה להשפיע על כך (הן גם בחופש כבר שבוע וחצי ,כך שאיני חושבת שזה קשור למעון).
    אני חסרת אונים מאחר ונראה כי היא ממש סובלת! ניסיתי להיכנס איתה לאמבטיה ולשחק איתה, ניסיתי אף להשאירה עם חולצה מבלי להפשיטה לגמרי אך דבר לא עזר...
    מה ניתן לעשות? ממה נובע השינוי הפתאומי הזה? גם קשה להרגיעה לאחר סיום האמבטיה...
    (אציין גם שהיא אינה אוהבת גם שמניחים אותה להחליף חיתול ובוכה. אמנם לא בהיסטריה כמו למקלחת, אבל בוכה וגם כאן לא זכור לנו אירוע שיכל היה לגרום לה לכך.)

אודה לתשובתכם / עצתכם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בכי וסירוב פתאומיים לאמבטיה- בת 1.4 - תגובה

סמדר ריינר
    08/10/2012

שלום קרן,
    לא ניתן לדעת מה גרם לשינוי הפתואמי מתוך הפרטים שנתת ומבלי להכיר אתכם. אפשר אולי לנסות לתת לה לשחק בלרחוץ בובה קודם, ולעושת לה אמבטיה, או להתרחץ עם הבובה. אם זה לא עוזר וזה לא עובר, אולי כדאי לפנות לייעוץ מסודר ולראות ממה זה נובע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו