בתי בת ה-5 מסכסכת ביני לבין אביה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בתי בת ה-5 מסכסכת ביני לבין אביה
    רוית
    08/10/2012

שלום,
    יש לי ילדה בית 5, מפלפית ונבונה. אביה ואני נפרדנו לפני כשנתיים. בחודשיים האחרונים החלה לשקר- להמציא סיפורים שליליים על אביה (שמכה אותה באגרופים, שעושה לה סימנים כחולים בגוף, ששונאת אותו, שלא רוצה ללכת אליו וכיו"ב). מאידך, מספרת לו שקרים עלי- שאני לא שומרת כפי שצריך על אחיה הקטן, שאני לא מתייחסת אליה וכיו"ב. (אני בטוחה שיש דברים נוספים, שאיני מודעת אליהם). חשוב לציין שאני ואביה בסכסוך משפטי, והיא רק מלבה את היצרים והכעס ביננו, למרות ששנינו יודעים שהיא משקרת. מהצד שלי לפחות, אני מעמידה אותה על שקריה ומסבירה לה שהם רק עלולים להביא ללכעסים מיותרים, וששקרים שלה עלולים לפגוע באבא, ושאני בטוחה שהיא לא היתה רוצה לגרום לכך. התחושה היא שהיא מנסה למצוא חן בכל פעם אצל הצד השני. אני לא מערבת אותה בסכסוך ביני לבין אביה, אבל אין ספק שאת האווירה המתוחה ביננו היא חשה היטב. ממה התנהגות זו נובעת, וכיצד ניתן לטפל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בתי בת ה-5 מסכסכת ביני לבין אביה - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2012

שלום רוית,
    אין טעם להסביר לילדה את הנזק שבפעולתה. היא קטנה מדי, וזה לא מעניין אותה, היא גם לא יכולה להבין את זה. סביר להניח שהיא עושה זאת כדי לקבל תשומת לב. לכן חשוב לתת לזה כמה שפחות תשומת לב ולעומת זאת לתת לה תשומת לב על דברים אחרים, חיוביים יותר.
    שימו לכך שזה גם כנראה אומר שהיא חשופה יותר מדי לסכסוך ביניכם וחשוב מאוד לא לשתף אותה בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו