פעוט בן 4

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעוט בן 4
    אורלי
    09/10/2012

שלום רב,

בני הקטן (אחיו בן 14), עוד 3 חודשים יהיה בן 4.
    לא נמצא במסגרת מרצוני. רשמתי אותו השנה ונכנס כמה ימים וחלה עם 40 חום.

אני רוצה להכניס אותו חזרה לגן מחר אך מתנהג נורא, מקיא לי בכוונה, כל דבר שאני אוכלת הוא מריח ואומר שזה מגעיל ואז מקיא בזמן שאני אוכלת.
    הוא צורח לי שרע לו בגן ושאשאיר אותו בבית, ממש משחק לי על הרגשות עם בכי וצרחות.
    זה היה מתאים לי שיישאר בבית עד גיל 3 אך לא בגיל 4. אני מרגישה לא מאושרת שהוא איתי, כי הוא לא נותן לי לעשות כלום בבית, לא כלים, לא רצפה, לא כביסה, אני מרגישה כעבד נרצע, שכל היום סביבו. גם שאני מקדישה לו זמן איכות עם משחק מסויים, אז אחרי חצי שעה הוא דורש שאמשיך לשבת איתו כל היום למרות שיש לי מה לעשות. אמנם אינני עובדת כרגע בחוץ אך גם בבית לא חסרה לי עבודה. מאחר ואין לי תמיכה משפחתית עם הילד אז אני נאלצת לקחת אותו איתי לכל מקום, לקניות, לתור לרופא, לכל דבר שצץ.
    כשוחחתי עם הגננת, היא יעצה לי לשלב את הילד בעדינות דרך פסיכולוגית של הגן אך שמעתי שאם "מקטלגים" את הילד כאחד שמטופל מהגן עם פסיכולוגית אז לנצח זה יהיה רשום בתיק שלו כבעייתי. אינני רוצה בכך, הוא ילד רגיל אך מאוד מפונק בהיותי אם חד הורית וכל היום איתו, הוא רגיש מאוד בצורה מוגזמת .

אנא עזרתכם, ממש זקוקה להכוונה, ואשמח לייעוצכם עוד היום כי מחר גן ואין לי עם מי לדבר על כך.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט בן 4

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט בן 4 - תגובה

סמדר ריינר
    09/10/2012

שלום שירי,
    נראה שאת מתקשה להציב גבולות לבנך והוא מצליח לשלוט בך עם ההתהנגויות שלו. חשוב מאוד שלא תתרשמי מכך שהוא מקיא, וככל שהוא יראה שתא לא מתרגשת מההתהנגויות האלה הן יתמתנו וייעלמו. זה לוקח זמן, כי הוא צריך להשתכנע שאת רצינית ועקבית.
    בכל אופן אני בהחלט ממצליצה כן להתייעץ פסיכולוגית הגן. זה שירות שמגיע לך בחינם ואין סיבה שלא תשתמשי בו. לדעתי בנך יסומן כבעייתי אם הוא יהיה בעייתי וזה לא יטופל. אין סיבה שבגלל -פנייה לפסיכולוגית הוא יסומן כך. אלה הן דעות קדומות מיותרות ולא נכונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגית בגן

אורלי
    10/10/2012

ראשית סמדר אודה לך על היענותך המהירה, זה ממש היה חשוב לי.
    הסכמתי לפגישה עם פסיכולוגית הגן, אך זו קבעה לי תור רק לעוד שבועיים בטענה שיש לה מלא איבחונים לעשות גם בבתי ספר וגם לגנים ושלא אביא את הילד עד ליום הפגישה. האם זה נורמלי לחכות כך שבועיים??

שנית, אני מודעת לזה שאני השחרתי לילד את נושא הגן מאז ומתמיד הייתי אומרת שהגן מלא במחלות וילדים נדבקים ושוחחתי על כך עם אימי שהילד היה נוכח וקיבל טראומה כנראה מהשטויות שאמרתי...למרות שזו האמת כי הילד היה עם 40 חום לאחר 3 ימי גן בלבד. לא הייתי צריכה לדון בזה לידו. בכל מקרה הילד דרש שיילך עם אביו שלא ממזמן הכיר אותו כי אנו גרושים ואני שמחה מאוד על כך , אולי זה ייתן לילד בטחון במקומות בהן אני חלשה ומשדרת פחד או חוסר בטחון. אני חוששת רק מכך שהגרוש לא ממש פנוי ויוכל לעשות זאת פעם בחודש והילד לא ירצה ללכת איתי, הוא צורח ומקיא עדיין.
    נגננת שוחחה איתי היום ואמרה לי שרק אם אני יחד עם הילד נקבל טיפול וכלים להתמודד אז נצליח, אני נורא רוצה שזה יצליח והוא ייכנס, בכל זאת גיל 4 זה מספיק שילד יישב בבית לא חברה וללא מסגרת נאותה.האם אפשר לייפות את הדברים שנאמרו אחרי שהשחרתי כך את הגן על ליבו של הילד? אני חוששת שזה משהו כמעט בלתי הפיך. יש מצב שייתן אמון לאחר הטעות שלי?

אודה לעזרתך.תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוגית בגן - תגובה

סמדר ריינר
    10/10/2012

שלום שירי,
    זה באמת לא פשוט שצריך להמתין שבועיים לאבחון של הפסיכולוגית. מצד שני, חיכיתם 4 שנים, אז עוד שבועיים זה לא כל כך נורא...:-) כדאי לקחת הכל בפורפוציות.
    אין צורך שתייפי את מה ש"השחרת" פשוט מעכשיו תתחילי דרך חדשה, כמיטב יכולתך, עם הכלים שהפסיכולגית תיתן, ותעשי מה שניתן. זה כל מה שאנחנו כהורים יכולים, לעושת מה שניתן, אין "מושלם".
    אני בטוחה שתצליחי יפה, את מודעת לדברים ועם מוטיבציה והדרכה מתאימה אין ספק שתצליחי לשפר את המצב בצורה משמעותית.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו