מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פחדים לפני השינה - בן 4.9שלי09/10/2012
שלום רב,
בני בן 4 ותשעה חודשים. מזה כשבוע (ללא כל ארוע מכונן) החל לטעון שמפחד לפני השינה ולא יכול להרדם. הוא דורש שאלך לישון מייד אחריו ורוצה לבוא לישון איתי במיטה. כל טקסי השינה שלנו נותרו בעינם: מקלחת, סיפור, פיפי, כיבוי אור ו"נומי נומי" בכפות הרגליים + חיבוק ונשיקה .
אם הוא רואה שאני הולכת שלא בכיוון חדר השינה הוא מתחיל למרר בבכי. טוען שהפתרון היחיד זה שיישן איתי במיטה.הוא טוען שמפחד מ"ספיידרמן שחור" - הסברתי שהוצאנו את הצעצוע העויין מהבית, והפסקנו לצפות בספיידרמן. לא נרגע ... הוספנו אור גדול יותר מחוץ לחדר... פתרון חלקי ביותר. בסוף, הרדמתי אותו אצלו במיטה (אני לא מוכנה שיישן במיטה איתי). בעלי (אביו) טוען שילד מתמרן אותי ורק "גונב" עוד זמן איכות עם אמא... מבחינת בעלי היה אומר לו "לך לישון מייד ואל תבלבל את המוח" - אבל אני נגד הגישה הזו... איך אני יכולה לסייע לבני להרדם בעצמו במיטה שלו?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחדים לפני השינה - בן 4.9 - תגובה
סמדר ריינר09/10/2012שלום מאיה,
יכול להיות שבעלך בהחלט צודק. את יכולה למצוא את הסגנון שמתאים לך (נניח בלי להגיד "בלי לבלבל את המוח") אבל בהחלט לדרוש ממנו בצורה אסרטיבית וברורה שילך לישון בחדרו. העובדה שהוא רודה בך (נותן לך הוראות מתי ללכת לישון) מצביעה על כך שיש משהו בקשר איתך שמלבה את הפחדים, והיענות שלך, גם אם חלקית לבקשות שלו רק מגבירה את הפחדים ולא מטפלת בהם. הייתי מנסה גם לשתף את אבא בטקסי השינה, או נותנת לו לערוך אותם לתקופה בעצמו. אני חושבת שאולי יש משהו באינטימיות שנוצרת ביניכם בטקס השינה, שמלבה את הפנטזיות שלו להיות בן הזוג שלך במקום אבא, ומכאן הרצון לישון איתך ומכאן גם הפחדים. כי הוא לא באמת בן זוג שלך, הוא רק ילד. והאפשרות השפנציה הזו יכולה להתממש מצד אחד מרגשת ומגרה אך מצד שני מפחידה וממש לא במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד
שלי09/10/2012תגובה בהחלט מעניינת, אני לא כ"כ חשבתי בכיוון - אבל ממש החזיר אותי לאותו הגיל שבו הייתי "מחזיקה" את אבא שלי לפני השינה ולא משחררת בכל מיני תואנות שונות ומשונות - עד שאמא שלי היתה מתערבת ו"חותכת"...
היום הלכתי בכיוון אחר - אמרתי לו שמאוד גאה בו על כך שלילה קודם נרדם במיטה שלו וישן כל הלילה במיטה שלו, ושזה סימן שהוא מאוד אמיץ ויכול להתגבר על הפחד ... בינתיים זה עובד...
כנראה שאני צריכה קצת "לשחרר" ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד - תגובה
סמדר ריינר09/10/2012שלום מאיה,
נשמע שאת עושה עבודה עם עצמך, וזה מה שחשוב, אני מאמינה שזה יהיה בסדר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)