חסך זמן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חסך זמן
    תאומות3
    10/10/2012

שלום רב!! שמי רעות (31), אמא לתאומות מקסימות בנות 3, במקצועי אני ליצנית, העבודה שלי לרוב היא אחה"צ ולכן יש ימים שאני מגיעה הביתה ב20:30 והן כבר במיטה, מה שיוצא זה, שיש ימים שהן לא רואות אותי במשך היום פרט לבוקר שאני שולחת אותן לגן. יש לציין שכיום אנחנו גרים אצל חמי וחמותי והם מטפלים בהן בהרבה חום ואהבה.
    הבנות נמצאות במסגרת עד השעה 17:00. הימים שכולי איתן זה שישי שבת וכמובן ימים שאני לא עובדת אז אני מוציאה אותן מוקדם.
    כמצופה, למרות כל החום ואהבה הן מתגעגעות לאמא, קמות בלילה, נכנסות איתי למיטה, אומרות לי שהן מתגעגעות.. קורעות לי ת'לב, אבל זה הפרנסה העיקרית שלנו.. ואני גם מאוד אוהבת את העבודה שלי.
    שאלתי היא, האם זה בריא לבנות? האם הן יתרגלו לצהרון עד 17:00 וזה יעבור? מה כולם עושים- אלה שעובדים משמרות? שנה הבאה בע"ה אנחנו נכנסים לבית משלנו (אין לי מושג אך נעשה את זה.. )
    יש אפשרות שאני אוציא אותן ב14:00 מהגן אבל בשעה15:30-16:00 אני צריכה לצאת כבר לעבודה...
    אולי הפרדה תהיה קשה יותר?
    אני באמת לא יודעת מה לעשות... ואני רוצה בע"ה עוד ילדים..
    תודה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חסך זמן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסך זמן - תגובה

ד''ר שירי שדה שרביט
    10/10/2012

רעות שלום,
    הקושי שלך הוא מובן, וטוב שאת חושבת איך לעזור לילדות ולך להתמודד עמו. יש הורים רבים שעובדים אחה"צ וקיימות דרכים להתארגן בהתאם.
    ראשית, קחי בחשבון שהגעגועים של הבנות הם טבעיים, ויופי שהן מבטאות זאת מולך. היה מדאיג אם הן היו ילדות מאוד מרצות ולא היו חולקות איתך איך שהן מרגישות באמת. את האמא שלהן, גם אם הן גרות אצל סבא וסבתא שמשקיעים בהן, וההיעדרות שלך היא משמעותית. גם אם אין דרך קונקרטית לשנות זאת ואת גם מרוצה מהעבודה ומתפרנסת ממנה יפה, חשוב לאפשר לילדות לומר מה שהן מרגישות. בנוסף, חשוב לוודא שיש לך ימים אחר הצהריים פנויים עבור הבנות - כלומר שאת לוקחת אותן מהגן ומבלה איתן בזמן שמותאם לצרכים ולתחומי העניין שלהן. בדרך כלל ילדות בגילן מתקשות להיפרד מאמא אחרי שעה (אם תקחי אותן בשתיים ותלכי בשלוש וקצת), והפרידה הזו עלולה להיות יותר קשה עבורן. אפשר גם להקפיד על טקס שינה בטלפון, שגם אם את לא נמצאת בבית, תאחלי להן לילה טוב בטלפון או תשירו יחד שיר ערש וכדומה. ושלהן תהיה אפשרות לספר לך משהו קטן שקרה להן באותו יום.
    כמו כן וחשוב מאוד - לא ציינת מהי הנוכחות של האבא בבית וכמה יוצא להן להיות איתו. אולי תוכלו לתאם שבימים שאת לא תגיעי להשכבות, הוא יקפיד להיות נוכח בזמן זה.
    כפי שאת רואה מהדברים שכתבתי, זה מצב מורכב אבל לא כזה שלא ניתן להתמודד איתו. אולם כפי שהתחלת, משמעותי ביותר יהיה לתת לילדות את הלגיטימציה והמקום לבטא את שעל ליבן.
    בהצלחה,
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו