ילדה בת 11

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 11
    שרה
    11/10/2012

שלום,
    יש לי כמה שאלות, יש לי ילדה בת 11 שהיא אחראית ובוגרת באופי שלה יחסית לבני גילה, אך לפעמים מתנהגת כמו תינוקת. לאחרונה יש לה כל מיני רעיונות. היא טוענת שבתוך הראש לה עולים כל מיני דברים, למשל כשהיא מתעצבנת על מישהו היא מקללת אותו בלב בקללות שאני לא מרשה לה לבטא אותם. לאחר מכן היא מספרת לי שהיא עשתה את זה בלב ושכל הזמן הקללות עולות לה לראש והיא לא מפסיקה לחשוב על זה. דבר נוסף, לדעתי על מנת למשוך תשומת לב, כי לאחרונה אני קצת עסוקה ולא סביבה מהרגע שהיא מגיעה מבית הספר ועד שהיא הולכת לישון, היא טוענת שבלב שלה עולים לה אימרות, למשל: שהיא מאחלת לאנשים למות, ובינהם אני, אבא שלה, חברים שלה כל מי שעיצבן אותה באותו רגע. היא כמובן דואגת לספר לי את זה ואף לבכות ולהגיד שהיא לא מתכוונת לזה ושהיא לא רוצה לחשוב את זה אבל בלי שהיא תרצה המחשבות האלה עולות לה לראש. היא אף אמרה שבגלל שהיא אומרת על אחרים, אז היא רוצה שזה יקרה לה.
    מדובר בילדה מלאת חיים ואוהבת לעזור לזולת, ילדה יפה ומדהימה.
    אני לא יודעת מה לעשות, האם מדובר בגיל ההתבגרות (עדיין לא קיבלה ווסת)? האם אלה תופעות ידועות? האם יש צורך בייעוץ או שזה תקופה שהיא תחלוף ברגע שתקבל יותר תשומת לב?
    אודה לכם על העזרה המהירה, אני מאוד מודאגת.

תודה : שרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 11

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 11 - תגובה

סמדר ריינר
    11/10/2012

שלום שרה,
    זה לא קשור לגיל ההתבגרות, וזו לא תופעה שתחלוף מעצמה. זו תופעה שנקראת מחשבות טורדניות, היא נובעת מחרדה והיא דורשת פניה לטיפול מקצועי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו