עזרה בן 6.5 שמדבר על התאבדות-דחוף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עזרה בן 6.5 שמדבר על התאבדות-דחוף
    א.נ
    12/10/2012

שלום. הבן שלי בן 6.5. כבר בתקופת הגן הוא היה מראה לי דברים שהוא עושה לעצמו, כמו; לגלגל את הלשון פנימה ואז רץ ומספר לי. או מספר לי שהוא כמעט בלע גולה. היתה תקופת רגיעה בה הוא הפסיק לספר לי דברים כאלה. כשהוא היה מספר הייתי מסבירה לו שזה מסוכן וכדאי לו להימנע מלעשות אותם. הוא ניסה עוד מספר פעמים לספר לי סיפורים על אותו עקרון.
    השבוע כשבתי בת 22 לקחה אותו לבית הספר הוא אמר לה שמישהו שהוא לא זוכר את שמו, סיפר לו על ילד שעשה פיפי בחוץ וילדים אחרים צילמו אותו, והילד כל כך נפגע שהוא לקח חבל ותלה את עצמו. כשהוא חזר שאלתי אותו והוא אמר שהוא לא זוכר מי סיפר לו.
    אני ממש מודאגת מכל הדברים שהוא מספר לי. האם באמת עלי לפחד. או להתעלם? מה עליי לעשות?? אודה לכם על עזרתכם המהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה בן 6.5 שמדבר על התאבדות-דחוף - תגובה

סמדר ריינר
    12/10/2012

שלום לך,
    להתעלם בטח שלא. ראשית הייתי מבררת אם במקרה הילד הזה זה הוא. כלומר אם צילמו אותו ואם המחשבות על התאבדות הן בעצם שלו. אם לא אז מי? ומבררת את הנושא בבית הספר כי הנושא הוא מדאיג בפני עצמו. כדאי לברר יותר לעומק מה מטריד אותו, ואם יש צורך לפנות לאיש מקצוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

א.נ
    13/10/2012

היי, שאלתי יותר לעומק והתמונה התבהרה קצת יותר. הבן שלי רצה להעלות ליוטיוב סרטון בו הוא מצולם משחק (בליידלייד-משחק בנים). הוא סיפר לבת אחותי בת ה- 12 והיא סיפרה לו על המקרה שילד תלה את עצמו בגלל שהעלו אותו ליוטיוב (מקרה שקרה באמת). כנראה שהיא רצתה להפחיד אותו שזה לא כדאי. מאז אותו פעם הוא לא מזכיר את זה יותר. זה היה חד פעמי. השאלה היא האם כן ללכת ולדבר או להניח לנושא?
    עוד שאלה בקשר לבן שלי בן ה- 6.5. כבר כמה פעמים שכשאני לובשת גופיה או חולצה עם מעט מחשוף הוא ישר מרים לי את החולצה ואומר שזה לא צנוע. פעם כשלבשתי מכנס צמוד הוא העיר שהמכנס ממש צמוד ורואים לי את הטוסיק. זה ממש לא מצא חן בעיניי ואז ישבתי איתו לשיחה שבה הסברתי לו שכל אחד ילבש מה שהוא רוצה ולכל אחד יש את הגוף שלו ושאסור לאחר לגעת בגוף של השני ללא רשות, ואם עושים את זה אז יש עונשים, כמו כלא. הבנתי שזהו גיל שבו מתחיל הסקרנות המינית אצל ילדים בני גילו. אבל זה התנהגות נורמלית שיפריע לו הלבוש שלי או הלבוש של אחותו בת ה- 22. הוא ילד מאוד מאוד חכם (הוא יודע המון דברים בפיזיקה ובחלל וזה ממה שהוא מקשיב ללימוד של אחותו). גם בזמנו הגננת אמרה שיש לו שפה מאוד עשירה ושהוא ילד חכם ופיקח.
    אשמח לדעת האם עלי להתעלם מזה או שעלי להסביר לו דברים אחרת?? בקיצור, האם עלי לפנות לייעוץ?? תודה רבה על עזרתכם!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2012

שלום לך,
    הגיל שבו מתחילה סקרנות מינית הוא הרבה יותר קטן. מה שאת מתארת זו לא סקרנות מינית, אלא משהו מעבר לזה, וכן, אני חושבת שכדאי שתיפני לייעוץ, בעיקר הדרכת הורים עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו