מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן 11 שמתילדקרובת משפחה12/10/2012
שלום רב,
בן משפחה שלי בן 11 מתנהג כילד קטן. מהנסיבות המשפחתיות נוצר מצב שהוא גדל עם ריבוי הורים. הרבה מבוגרים שלא תמיד דיברו בקול אחד. (אחותי גרה עם אמא שלה ואחים שלה תקופה מאוד ארוכה באותו בית ) הוא בן יחיד. הוא די משגע את ההורים שלו והמשפחה המורחבת. הילד אינו ממושמע, תחושה של עושה דוקא. אינו רוצה להכין שיעורים. טוען "קשה לי" עוד בטרם ניסה. לא רוצה לשתף פעולה כשיושבים איתו ומנסים ללמד אותו חומר שהוא טוען שקשה לו. מאוד אוהב טלויזיה, מעריץ שחקנים וזה בערך כל עולמו. הוא עושה דברים שהוא יודע שאינם בסדר וכשאנו מתרגזים ומעירים לו הוא צוחק. לדוגמה: אם בתי יושבת לאכול ומוזגת לעצמה כוס מיץ. לא תהיה לו בעיה לשתות לה אותה. כששואלים אותו מדוע עשה זאת הוא צוחק ואומר הייתי צמא. סיטואציה נוספת: אחותי בתי אני והוא יושבים סביב שולחן ומשוחחים פתאום הוא לוקח את המלחיה ומפזר מלח על השולחן. סתם ללא סיבה. אם נאמר לו לא להכנס לחדר הוא דוקא יכנס. הוא פתאום יכול לקחת את האצבעות שלי וללקק.
לפעמים אני שואלת אותו למה התנהגת כך (לאחר נניח שעבר יום) הוא אומר לי רציתי לראות איך תגיבי. הילד הוא ילד חכם שאינו מתעל את חוכמתו ללמודים. הוא יכול להיות מאוד נעים שיחה ובעל מחשבות גבוהות, אבל אלו הם רגעים בודדים בתוך התנהגות כללית מאוד ילדותית ולא מתאימה לגילו. לאחרונה (כשלושה חודשים)הוא גם מדבר כילד קטן. כאשר מעירים לו בתוקף שלא נשתף איתו פעולה ולא נענה לו כשהוא מתילד, אז צריך לחזור על זה מס' פעמים ובסוף הוא מדבר רגיל. כמו כן אם מאיימים עליו שאם לא יעשה שיעורים/יאכל/יתרחץ אז הוא לא יקבל איזה טובת הנאה, הוא יותר משתף פעולה והדברים נעשים קצת יותר בקלות אבל גם אז צריך להוציא המון אנרגיה ולעבוד קשה. יש לציין שאם הוא רוצה להשיג משהו כגון ללכת לפגוש איזה כוכב מערוץ הילדים הוא יעשה הכל מהר ובלי בעיות. העיקר שרוצונו ימולא.
אשמח לשמוע דעתכם האם זו בעיה של פינוק יתר וחוסר גבולות ברורים או שיש חלילה משהו מעבר. מבית הספר לא שמענו תלונות על התנהגות לא ראויה. כשהוא רוצה הוא לומד יפה ומצליח אבל הבעיה שהוא רוב רובו של הזמן לא רוצה. יש לו חבר או שניים בבית הספר אך אינו נפגש עם חברים מעבר לשעות הלימוד. כך שרוב הזמן הוא בסביבת מבוגרים.
תודה רבה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 11 שמתילד - תגובה
סמדר ריינר12/10/2012שלום לך,
זו בהחלט נשמעת בעיה של גבולות. במיוחד אם בבית הספר ההתנהגות היא שונה. עם זאת, בלי להכיר את הילד אישית אני לא יכולה דעת בודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושבוע טוב
קרובת משפחה14/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור.
סמדר ריינר14/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)