ילד בכיתה א'

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• ילד בכיתה א'
    שרית
    14/10/2012

שלום, סמדר,
    בני הבכור בן 6 בכיתה א'. יש לו אח בן 3. עד גן חובה היה ילד ממושמע ונוח מאד. מאז החל להיות חצוף ובודק את הגבולות שלנו ושל אחיו כל הזמן.
    מאז שעלה לכיתה א' הדברים הולכים ומחמירים. לפעמים הוא לא רוצה ללכת לבי"ס, למרות שיש לו חברים והוא מוזמן ומזמין ומבחינה לימודית קיבל הערות מצוינת מהמורה ועדיין מרגיש לי שחסר לו ביטחון. נראה כי מאד מקנא באחיו בכל דבר, ותמיד מוצא על מה להתלונן ולא להיות מרוצה. גם עם מקבל מתנה, גם לפעמים אם מקבל את מה שרוצה..
    בעלי טוען שהוא מפונק וילד שמנת.... שיש לו יותר מדי ושהוא לא יודע להעריך. (אני לא שוללת את זה..)
    בבית הוא לא משתף פעולה כמעט עם כלום. כל דבר נעשה אחרי הרמת קול ואיומים (שממומשים). אני קוראת בפורום הרבה ורואה שאת ממליצה לא לתת עונשים. אשמח אם תוכלי להסביר מה כן מומלץ לעשות. להציב גבול ולעמוד בו, אני עושה.
    אבל כשהמצב מדרדר אני מרגישה שרק עונש יכול להציל את המצב (באופן מיידי.)
    לדוג': בבוקר הוא רואה טלויזיה עד שיוצאים מהבית, הוא יודע שעליו להתארגן לבי"ס ומסרב. ניסיתי להסביר יפה ובנועם ללא הצלחה רבה, איימתי שאם לא הולך אסגור את הטלויזיה ולכן כשלא הלך סגרתי אותה. האם זה עונש? האם יש דרך אחרת?
    דוג' נוספת: היה עם אחיו ועם סבא וסבתא בחוץ עם אופניים, רצה ללכת למקום מסוים נענה בשלילה והתעצבן. התחיל לדבר לא יפה ואמר מילים כמו "מכוערת" "מטומטמת" "זקנה" וכד'.
    סבתא כמובן מאד נעלבה וכעסה. .אחרי שאמרה לו שלא מדברים ככה וכו' הפסיקה להתייחס אליו וזה פסק.
    שאלתי היא האם עלינו להעניש אותו על התנהגות זו? בלהעניש אני מתכוונת לקחת זמן טלויזיה, אופניים, חברים וכד'. מה הדרך המוצלחת ביותר לעזור לו לעבור את התקופה הזו בשלום. ברור לי שהוא עובר משבר בעקבות המעבר לכיתה א' יש לך עצה מה ניתן לעשות?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בכיתה א'

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בכיתה א' - תגובה

סמדר ריינר
    14/10/2012

שלום יפה,
    לסגור לילד את הטלוויזיה כיון שהוא מסתכל בה במקום להתארגן לבית ספר זה לא עונש. את לא עושה את זה כדי להשפיל ואתו או כדי להעניש אותו או כדי ללמד לקח אלא כדי שיתארגן בואתו רגע לבית ספר והטלוויזה הי אמה שמונע ממנו את זה. זה משהו אחר לגמרי מעונש. גם עם הסבתא ,היא הציבה גבול והגבול עבד. אין צורך בעונש אחר כך. אולי את יכולה ללמוד ממנה איך להציב גבול. חלק ממה שהיא עשתה זה להתעלם. אם את אכן קוראת את הפורום את בטח שמה לב שאני ממליצה הרבה להתעלם מההתנהגות הלא רצויה. לתת עונש, במיוחד אחרי שההתנהגות כבר פסקה, זה לחזור ולתת תשומת לב להתנהגות שאנחנו רוצים שתיעלם, זה רק מגביר אותה במקום להכחיד אותה.
    חשוב להגיד בצורה סמכותית וברורה כמו שהסבתא עשתה פעם אחת ואחר כך להתעלם. ולהיות מאוד עקביים בזה.
    אחרי הרבה פעמים, הוא יבין שהוא לא מקבל תשומת לב בדרך הזו וההתנהגות תיפחת.
    כמו כן חשוב לתת תשומת לב על דברים חיוביים. ובכלל, אם הוא מציק לאחיו הרבה ומקנא בו, אולי כדאי לברר למה. אולי אחיו מקבל יחס יותר חיובי מכם וגם הוא רוצה, רק לא ידוע איך להשיג זאת. לכן חשוב לתת לו זמן איכות לבד, ותשומת לב חיובית. תשומת לב חיובית היא לא פינוק. פינוק זה סתם לתת לו מה שהוא רוצה כדי שלא ינדנד, וזה ההיפך מתשומת לב, לפעמים זה אפילו סוג של הזנחה. הילד לא קיבל באמת מה שהוא רוצה למרות שזה נדמה ככה, כי מה שהוא רצה באמת זה לא את הממתק, או המתנה, אלא את תשומת הלב שלכם, משחק משותף, סיפור, התפעלות, וכו'.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.. נתת לי חומר למחשבה.

שרית
    14/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך, עשיתי את עבודתי...-:)

סמדר ריינר
    14/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו