חוסר יחס של חברים לילד בן גילם

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר יחס של חברים לילד בן גילם
    אוראל
    15/10/2012

הי

אתמול בשיחה עם בני בן ה- 9.5 גיליתי דבר שהטריד אותי והכאיב לי.....הוא סיפר לי שבמשחק כדורגל זרקו לעברו כדור לבטן וזה כאב מאוד, הוא שכב על הרצפה ושאלו אותו אם הכל בסדר והמשיכו לשחק...אחרי מספר שאלות שלי מה לא בסדר הוא אמר,,, אותי לא מכבדים ולא אכפת לחברים שלי ממני, אם היה מישהו אחר היו שואלים אותו יותר מציעים לו מים ולי לא! וזה בסדר מבחנתי שלא מתייחסים ולא מכבדים אותי....שאלתי אותו למה זה בסדר מבחינתו כי לא כך זה צריך להיות הוא אמר לי שהוא בכיתה א' ו- ב' ניסה להיות חבר שלהם והם כל הזמן דחו אותו וכך הוא רגיל שלא מתייחסים אליו יפה...שאלתי אותו אם הוא מתייחס יפה לחברים שלו אם קורה להם אותו המקרה והוא אמר שלא כי כשהוא ניסה בכיתה א' ו- ב' הם עדיין לא היו מתייחסים אליו לא יפה.....אבל כששאלתי אותו אם הוא רוצה פתרון לעניין או שהוא מעוניין להישאר באותו מצב הוא מיד קפץ על ההצעה ואמר שמאוד חשוב לו חברים והוא לא מבין למה מתנהגים אליו בצורה הזאת.
    אשמח לעצה לעזור לו...

אוראל

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר יחס של חברים לילד בן גילם - תגובה

נעמה סבג שמש
    15/10/2012

שלום לך,

אני בטוחה שכאמא צמרר אותך לשמוע את הדברים.
    האם בנך מזמין חברים הביתה? האם הוא הולך לחוגים עם חבריו?
    האם על פניו הכל נראה בסדר ולכן לא היית מודעת למצב?
    צריך להבין אם הסתיר את הבעיה או שמא לא ראינו את הדברים.

הייתי מציעה להתחיל מהדברים הקטנים של לעזור לו ליצור את הקשרים החברתיים אחה"צ.
    במקביל, האם כישוריו החברתיים טובים? האם הוא נדיב? יודע לחכות לתורו? מכבד את האחר?
    תתחילי לעשות בדק בית ותוכלי לעבוד על זה.
    בהצלחה!

נעמה סבג שמש, מנהלת מכללת עידן ההורות
    יועצת שינה ומנחת הורים
    המכללה מתמחה בייעוץ שינה, הנחיית הורים וליווי לאחר לידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו