מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תיווך בין ילדים בגיל 8רונית15/10/2012
כאשר מגיעה חברה לביתי (יש לה בעיות חברתיות)אני מוצאת את עצמי במתח. וכל הזמן מנסה לעניין אותם שלא ישעמם לחברה . מכיוון שביתי כל הזמן מתיישבת ואומרת משעמם לנו. אין לנו מה לעשות. או שהיא משחקת במחשב (משהו שלא מצריך שיתוף של שניים) אני פורסת בפניה את האפשרויות:יצירה , משחקי קופסא. כדור. אופניים.אך אכישהו תמיד הן מסתובבות ולא יודעות מה לעשות. ואז אני מתחילה להצחיק אותן . לשחק איתן . כדי שיהיה לחברה כיף והיא תרצה להמשיך לבוא אליה. זה מתיש אותי.אין לי חשק הרבה פעמים לשעשע אותן. ומעבר לכך יש לי עוד שתי ילדות .אני זוכרת אותי בתור ילדה ,היינו ממציאים משחקים ולפעמים סתם נמצאים ביחד וצוחקים על שטויות ואמא שלי מעולם לא התקרבה אלינו. מה אני אמורה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף שהילדה נמצאת בקבוצה ל
רונית15/10/2012למיומנויות חברתיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובתך
רונית15/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי להוסיף שהילדה נמצאת בקבוצה ל - תגובה
סמדר ריינר15/10/2012שלום רונית,
לא ברור לי מדוע את לקוחת כל כך הרבה אחריות על החיים החברתיים של בתך. כל עוד את עושה את זה, אין סיכוי שבתך תיקח אחריות. החברה שבאה אליה באה אליה, לא אלייך. ואם ישעמם לה, היא תלך, ובתך תצטרך לחשוב מה כדאי לעשות. כרגע, זה לא מגיע למצב הזה, כי את עושה את כל העבודה. לא משנה לכמה קבוצות למיומנויות חברתיות תשלחי אותה, אם זאת לא תהיה אחריות שלה זה לא יהיה. יכול להיות גם שלבתך לא איכפת אם באות אליה חברות או לא. גם אם זה המצב, זה לא יעזור אם לך יהיה איכפת במקומה. בדיוק כמו שהורים לא יכולים להיכן שיעורים במקום הילדים שלהם. אני מציעה שתפסיקי לעבוד כל כך קשה, ואם הבת שלך אומרת שמשעמם לה, תגיד לה שהיא יודעת שיש לה הרבה אפשרויות ואת לא יכולה לפתור לה את הבעיה, ואחרי זה תפסיקי לדון בזה איתה, ותניחי לזה. כמו כן אל תתערבי בשום פנים ואוםן אם היא משחקת במחשב כשבאה חברה ולא משתפת אותה. זו בעיה שלה לא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רונית15/10/2012היא כל הזמן מתלוננת שאין לה חברים. ולמה לכולם באות חברות והיא מאוד רוצה שיבואו אליה. ועד שהיא מצליחה להשיג חברה כזאת. אז אני מרגישה שאין לה את הכישורים הנדרשים כדי ליצור עניין. ואז אני מנסה לסייע . אני כל הזמן אומרת לה שבמידה והיא תזמין חברה ובמקום לשחק איתה . היא תשחק במחשב או תצייר . אני לא אזמין יותר חברות אלינו. אך בגלל שיש לה בעיה רצינית . אני מנסה כל פעם מחדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר15/10/2012שלום רונית,
מצויין היא מתלוננת שאין לה חברים. עכישו צריך לקחת את המוטיבציה שלה ולהפוך אותה לשינוי. כשהיא מתלוננתת שאין לה חברים, אולי כדאי במקום לארח את החברים במקומה, שללאול אותה מדוע לדעתה אין לה חברים, ומה היא יכולה לעשות אחרת ולא מה את יכולה לעשות. להחזיר את האחריות אליה. כשהיא מתלוננת זו הזדמנות מצויינת לעשות את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)