מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד בן 3.5 התחיל להכניס אצבעות לפהמורן15/10/2012
שלום,
אני אמא לשני ילדים מקסימים.
הראשון בן 3.5 והשני בן שבועיים וחצי
עם כניסתו של הילד הבכור לגן...הוא התחיל להכניס אצבעות לפה. הוא מכניס אותן לפה ומשאיר אותן שם.
זה הולך וגובר, הוא עושה זאת במהלך כל היום. וגם בזמן דיבור.
הוא לא שם לב שהוא עושה את זה....לא מרגיש שזה נעשה בכוונה לבחון או משהו כזה.
אני מקשרת את התהליך לכניסה לגן החדש (גן עירייה) ולהיוולדו של אחיו הקטן.
מבחינת גמילה מוצץ...טרם התחלנו עם התהליך, בגלל הלידה שהיתה צפויה, לא רצינו שזה יפריע לתהליך הגמילה או יחזיר אותו אחורה. הוא עדיין עם מוצץ, אבל רק בלילה כשהולך לישון.
שאלתי היא מה עלינו לעשות?
להעיר לא עוזר (אנחנו לא כועסים עליו בעת ההערה...רק מבקשים להפסיק)
או שאולי עלינו להתעלם וזה יעבור לבד?
מה אפשר לעשות עם התופעה הנ"ל?
במידה וצריך לקחת אותו לאיש מקצוע...למי עלי לפנות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 3.5 התחיל להכניס אצבעות לפה - תגובה
סמדר ריינר15/10/2012שלום מורן,
אני מציעה שתנסו לפנות למרפאה בעיסוק. יכול להיות שהתופעה נובעת מסוג של חסך תחושתי בחלל הפה. בכל מקרה אני לא ממליצה להעיר, בודאי אם שזה בלאו הכי לא עוזר. אם האבחון אצל המרפאה בעיסוק לא יעולה דבר, ואת מייחסת זאת לקושי הרגשי עקב השינויים בתקופה האחרונה, אפשר לנסות להתייחס לילד ריגשית יותר, לבלות איתו יותר זמן איכות לבד, לנסות לסייע לו בסיטואציות שבהן קשה לו וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)