בן שנתיים וחודשיים דוחף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים וחודשיים דוחף
    סיגל
    15/10/2012

שלום. יש לי בן מתוק ומקסים לכל הדעות. נכנס למסגרת של גן בגיל שנה ו7 חודשים, וחוץ מלקבל מכה ולהחזיר בגן אין משהו חריג. לקטנטן יש בת דודה הצעירה ממנו בארבעה חודשים, ובכל פעם שנפגשים אצל סבא וסבתא, הם לוקחים משהו אחד מהשני ומתחילים לריב, כיוון שהיא בת ומעט יותר חלשה , מכה שלה הרבה פחות מסוכנת משלו, כי לפעמים הוא דוחף אותה ממש חזק והיא יכולה לקבל מכה ממש כואבת ומסוכנת. אציין גם כי שניהם מעריצים את סבא וסבתא ומקבלים יחס שווה מהם- המון חום ואהבה. אני לא כ"כ יודעת כיצד לנהוג בסיטואציה הזאת כיוון שכולם נבהלים ואני מנסה להסביר לו שזה כואב ושהיא בוכה מכך, אך כעבור כמה דקות שוב נוצרת סיטואציה של לקחה לו ואז הוא פשוט דוחף אותה והיא בוכה (אגב גם היא מחזירה לו(. מה עושים , אובדת עצות......

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים וחודשיים דוחף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי לציין

סיגל
    15/10/2012

שכחתי לציין שגם יש מצבים שהם כן משחקים ביחד ונהנים.
    וכשהם מתראים הם שמחים לראות אחד אץ השנייה ומתחבקים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי לציין - תגובה

סמדר ריינר
    15/10/2012

שלום סיגל,
    יש סיטואציות שבםן הסבר הוא לא הדרך המתאימה ביותר. הוא לא יכול להיבן שכואב לה , הוא צריך להבין, חד משמעית שאתם לא מכונים לזה. צריך להפסיק את זה פיסית מיייד, ולהומר לו בטון סמכותי וברור שלא מרביצים. הוא צריך להבין מהטון שלכם שלא תסבלו התהנגות כזו. גם אם הוא קצת יבכה, לא נורא. הסבר בטון סבלני ורך מבלבל אותו לחשוב שמבקשים ממנו משהו, ושזו רק המלצה, זה עדיין לא נתפש אצלו כקריטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת.ברשותך

סיגל
    16/10/2012

תודה שחזרת אליי. רציתי לשאוך אם רק אנחנו ההורים צריכים להגיב כך, או שזה נכון שסבא וסבתא יגיבו בסמכותיות גם הם. אחרי הכל לא הייתי רוצה שיחוש מותקף או יקבל את המסגרת של הילד " הרע", או שאפילו יפתח סוג של דרך למשוך תשומת לב. מה גם שהוא נמצא בגן שבו הוא די צעיר יחסית ל35 ילדים נוספים שגם הם אלימים כלפיו בגן, ואני רוצה שידע להגן על עצמו כשצריך ולא יפחד להחזיר. בסה"כ הוא מגיב כך בסיטואציה שבה הוא די צודק - לוקחים לט משהו שלו מהיד אז הוא חש שהוא צריך להחזיר מאבק. ובת דודתו גם היא מרביצה אך התגובה שלנו היא פחות חריפה כי היא קטנה יותר כביכול... איך בכל זאת מוצאים את שביל הזהב מבלי להוריד לו את הביטחון ולתת לו להרגיש שאסור לו להחזיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת.ברשותך - תגובה

סמדר ריינר
    16/10/2012

שלום סיגל ,
    צריך שמשיהו יגיב בסמכותיות, כל פעם משיהו אחד, לא משנה מי, אין צורך להגיב פעמיים אחרי אותה סיטואציה.
    אפשר ללמד אותודרכי תגובה אלטרנטיביות. מה עוד הוא יכול לעושת חוץ מהלרביץ. זה שאחרים מחזירים ומרביצים זה לא אומר שזו הדרך שתשרת אותו בהמשך. אפשר לפנות למבוגר אפשר לדבר (כן. יש מין פטנט כזה) וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו