פעוט מסרב לישון בגן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• פעוט מסרב לישון בגן
    הגר
    16/10/2012

שלום רב, הבן שלי בן שנתיים +3 חודשים. השנה התחיל גן חדש בקבוצה אינטימית יחסית (לאחר שגם בשנה שעברה היה במסגרת גן אבל אחר). השנה בגן התחילה באופן חיובי למידי, הוא התחבר לצוות ולמרות שקשה לו להפרד (זה לא חדש), אהב לבוא לגן, השתלב, אכל וישן יפה. לאחר החזרה מחופשת החגים היתה ריגרסיה רצינית - הוא מתקשה מאוד להפרד בבוקר, וגם לאחר מכן הוא בוכה לא מעט בגן ולאחרונה מסרב לישון בגן באופן תקיף ועקרוני.
    מידע נוסף ורלונטי- יש כמה שינויים בחיינו שלבטח משפיעים על בני, למרות שהאוירה בבית שמחה ונינוחה-
    1)עברנו דירה, 2) אני בהריון (אנחנו לא מדברים על זה לידו בינתיים) 3) בעלי שינה הרגלי עבודה ורואה אותו פחות (למרות שיש להם זמן מרוכז ואיכותי ביחד עדיין), 4) אני לא יודעת אם זו סיבה או תוצאה- אבל בשבוע האחרון היתה לילד לראשונה עצירות קשה שהסתיימה בחוקן בבית החולים. בהקשר הזה בשבוע שעבר כשסבל פיסית מעצירות לקחנו אותו מהגן בצהרים והוא ישן בבית, וזה בטח קשור עם העובדה שמאז הוא לא מוכן לישון בגן.
    השאלה היא האם רק לחכות בסבלנות או שניתן וכדאי לעזור לו איכשהו להתמודד?
    תודה- הגר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט מסרב לישון בגן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט מסרב לישון בגן - תגובה

סמדר ריינר
    16/10/2012

שלום הגר,
    נשמע שהילד מבצוקה כרגע, כדאי להתאזר בסבלנות, לבלות איתו זמן איכות, להיות קשובים לקשיים שלו, ובמקביל להקפיד על שיגרה והצבת גבולות. עם הזמן כדאי לדבר על ההריון, להקריא סיפורים על ילדים שנולד להם אח, על השמחה וגם על החששות והקנאה, וכן לתת מקום לבטא את הקושי סביב העדרות האב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו