מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בתי לא רוצה ללמוד מאמא+שאלה נוספתשאלונית16/10/2012
שלום
שתי שאלות לי אליכן אולי תוכלו לסיע לי
בתי הבכורה בת 5.5, חכמה מאוד ובעלת בטחון עצמי.מודעת ליכולותיה.בגן חובה. רוצה מיוזמתה ללמוד לקרוא ולכתוב. בגן מלמדים אותם "להעתיק צורה של אותיות" אבל לא מלמדים אותם לכתוב נכון (בכוון הנכון, מלמעלה למטה וכו). בתי כבר כותבת שוטף אבל כותבת את האותיות הפוך (לפעמים בכתב ראי, מלמטה למעלה, ולא כפי שצריך).
כשאני מנסה להראות לה איך כותבים נכון היא לא רוצה לשמוע. היא תמיד רוצה להסביר לי כי היא בטוחה שהיא יודעת הכי טוב.
כולם אומרים לי לעזוב אותה, ושהיא כבר תלמד בבי"ס..אבל בינתיים משתרשת אצלה כתיבה לא נכונה....
לא היתי פונה אליכן לולא היה למעשה מדובר בבעיה כוללת- הילדה לא מוכנה ללמוד ממני כלום: היא יודעת הכל. היא רוצה להסביר לי. וכשהיא לא מצליחה בדרכה שלה - היא מוותרת ומשכנעת את אצמה שלמעשה היא לא צריכה לדעת את אותה מיומנות- הברשת שיער, שריכת שרוכים, פתיחת פקק של בקבוק מים....
מה עושים?
שאלה נוספת: מאז לידת בתי הקטנה בתי שוברת באובססיביות את ציפורינה בידיים וברגליים- כבר למעלה משנה לא גזרתי לה ציפורניים! לטענתה היא לא שולטת על זה. התופעה התיחלה סמוך לגמילה ממוצץ... מה עושים? כל הדיבורים , השוחד וכו וכו לא עוזרים. כבר לא נשארו לה ציפורניים!!!
תודה רבה לתשוביתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתי לא רוצה ללמוד מאמא+שאלה נוספת - תגובה
סמדר ריינר16/10/2012שלום לך,
חשוב מאוד שלא תסני ללמד את הבת שלך כתיבה כרגע. כתב ראי הוא תופעה נפוצה בגיל הזה, והוא לא קשור לאיך מלמדים לכתוב ולכן זו גם טעות שאת חושבת שמשתרשת אצלה כתיבה לא נכונה. זה מסתדר לבד עם הזמן זה עניין של בשלות לא של למידה נכונה של כתיבה. זה בעניין הכתב.
לגבי שאר הדברים שלא רוצה ללמוד ממך, אני משערת שזה קשור לזה שהי ארוצה להרגיש עצמאית. חשוב שכשאת מלמדת אותה תציעי בלבד, בלי לכפות ובלי ללחוץ, בלי להגיד לה שהיא לא יודעת, ותוותרי (כן כן) אם היא לא רוצה. ככל שאת צרפי מהצורך להתצשלט על תהליך הלמידה שלה, ככה היא עם הזמן תרצה מעצמה ללמוד ממך. יכול להיות שאת כל כך רוצה (מכוונות טובות) ללמד ואתה שזה מרגיש לה חונק ושתלטני. נסי לעשות את זה בצורה יותר עדינה, ולפעמים אפשר לוותר על זה בכלל.
לגבי הציפורניים, זה משמש לה להרגעה, ניתן ללמד אותה דרכי הרגעה חליפיות, למשל עם בובת פרווה רכה, למשל חיבוק, למשל נשימות ובמקביל להתעלם משבירת הציפורניים ולא להעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)