מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נשיכה של ילדה בת ארבערוני16/10/2012
שלום וברכה,
בתי בת ארבע ושמונה חודשים, ילדה מקסימה ומלאת שמחת חיים.
יש בכל זאת משהו שמטריד אותי: היום היא במפתיע וללא כל סיבה הגיונית נשכה את אחיה הגדול בכתף. זה מאוד חריג, היא מעולם לא נשכה. לצד זאת, לעתים קרובות היא במעין משחק של מתיילדת ואומרת בקול תינוקי שהיא תינוק שלי/גור שלי ורוצה לינוק חלב. כשזה קורה אני מסבירה לה שהיא ילדה גדולה ולא תינוקת. אתמול היה מקרה דומה וממש נזפתי בה שהיא כבר גדולה וכו'. האם יש קשר בין הדברים? האם זה מקרה של קבעון אוראלי? מה זה בעצם הקבעון הזה ואיך אני אמורה לטפל בנושא?
לנשיכה הגבנו אני ובעלי בתדהמה, וכעסנו עליה. האם היינו צריכים להגיב בכעס או להתעלם בכדי לא לייחס לנושא תשומת לב עודפת?
מאוד אודה לכם על תשובתכם,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשיכה של ילדה בת ארבע - תגובה
סמדר ריינר17/10/2012שלום רוני,
לא הייתי נותנת כותרות של קביוען אוראלי. ילדים בגיל הזה רוצים לפעמים לחזור להיות תינוקות. זה בסדר גמור. ממש לא כדאי להגיד לה שהיא כבר גדולה. להיפך, רצוי לאפשר להיות קטנה, אל תדאגי היא תחזור להיות גדולה אחר כך לבד, הי אלא תישאר ככה. גבי הנשיכה, לא ברור לי מה הייתה הסיבה, אך מאחר וזה היה מקרה חד פעמי, לא הייתי נורא מודאגת. לכל ילד יש לפעמים ביטויי תוקפנות. זה נורמלי וטבעי. הייתי מנסה לשוחח איתה בלי כעס, ולנסות להבין מה קרה, למה היא נשכה, ומלמדת אותה דרכים אחרות לבטא כעס, אם זה היה המקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)