הבת שלי בת 8.

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הבת שלי בת 8.
    רוית
    18/10/2012

שלום רב הבת האמצעית שלי בת שמונה. אתמול בערב התקשרה אלי המורה שלה וסיפרה לי סיפור לא נעים על מעשה שהיא עשתה עם עוד חברות לילדה אחרת חדשה בכיתה.
    הילדה החדשה עשתה משהו לחברה של ביתי (חטפה לה את הכריך מהיד ואכלה) ואז החברה ביתי ועוד ילדה החליטו לעשות מעשה בחזרה. זה התחיל בכך שהן החביאו צבעים שהיא השתמשה בהם. אותן זה מאוד הצחיק והן ונתן להן מוטיבציה להמשיך.
    הן עשו רשימה של כל מיני דברים שהן יכולות לעשות לילדה הזאת וכל פעם שהן עשו משהו הן סימנו וי. עיקר הדברים שהן עשו זה, החביאו לה את הספרים והמחברות. כך היה במשך שבוע. בנתיים כל הכיתה מחפשת את הציוד של אותה ילדה והן לו פוצות פה.חלק מהציוד הן החביאו בתיק של אחת הבנות וחלק השיארו בסוף יום בכיתה וזה נזרק לפח ע"י המנקה. אתמול התגלה כל הסיפור. אני מאוד מאוכזבת מהבת שלי ולא יודעת כל כך איך להגיב. אני רוצה שהיא תבין עד כמה המעשה שהיא עשתה היה חמור ופוגע ושלא תעלה על דעתה לעשות יותר דברים כאלה. היא ילדה מקסימה בדרך כלל בימים הראשונים שהילדה הזאת הגיעה לכיתה היא הייתה זו שליוותה אותה ואפילו ארחנו אותה בביתינו. אני ממש אובדת עצות. טלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבת שלי בת 8.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבת שלי בת 8. - תגובה

סמדר ריינר
    18/10/2012

שלום רוית,
    אני חושבת שהכי חשוב כאן הו אלא לכעוס ולהתלהם. חשובה כאן שיחה רצינית, בגובה העיניים. אני מניחה שהידלות ננזפו על ידי המורה והן מבינות שמה שהן עשו הוא מוגזם. עכשיו צריך לדבר עם הילדה ולשמוע ממנה, מדוע עשתה זאת, איך הרגישה, ולהקשיב לה היטב. צריך לתת מקום לכך שגם אותה ילדה לא טמנה את ידה בצלחת והציחה לקומם עליה את הבנות במעשה די אלים בפני עצמו. צריך להסבר לביתך שבמקרים כאלה יש לפנות למבוגר ולא לערוך חיסול חשבונות עצמאי ושהתגובה שלהם הייתה מוגזמת. אם זו פעם ראשונה שבתך מעורבת בדבר כזה, לא הייתי מרחיקה מעבר לזה. כן הייתי נונת מענה לכך שיכול שבתך חשה לחץ חברתי, לשתף פעולה עם שאר הבנות, וגם על זה צריך לדבר, מה עושים במצבים כאלה ואם היא מרגישה שהיא חוששת לאבד את החברות שלה כדאי לה לבוא ולהתייעץ איתכם ולא להיסחף למעשים כאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו