דילמה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דילמה
    מיכל
    18/10/2012

יש לי שאלה:
    הבת שלי בכיתה ז', ילדה מאוד חכמה, די חברותית (למיטב ידיעתי עד עכשיו), יפה ותלמידה מצויינת.
    בסוף שנה שעברה היא הופנתה לכיתת מופ"ת בחטיבה - זו כיתת מצטיינים, שאליה מגיעים מספר מאוד מצומצם של ילדים מבתי הספר השונים ואחרי סינון מאוד קפדני.
    כמובן שמאוד שמחתי וגם עודדתי ללכת למיונים (שנמשכים כמה חודשים אחרי שעות הלימודים).
    במהלך המיונים היא עברה כמה מבחנים ובזמן שאחרים החלו לנשור לאט לאט היא עברה את כל המבחנים בהצלחה ובלי עבודה קשה בבית.
    אחרי כחודש וחצי של מיונים, עוד לפני שעברה את מבחני הסוף היא הודיעה לי חד משמעית שהיא לא מעוניינת ללמוד בכיתת מופ"ת, שהיא לא רוצה להשקיע את רוב זמנה בלימודים ובעיקר מהסיבה שרוב החברות שלה לא לומדות בכיתת מופ"ת ו"זו כיתה של חנונים".
    בסופו של דבר הסכמתי שהיא תלך עם כל החברות שלה לכיתה רגילה.

בתחילת השנה, שוב ניתנה הזדמנות לחלק מילדי הכיתה ללכת למגמה טכנולוגית מדעית (היא תמשיך ללמוד בכיתה הרגילה שלה, ולימודי הטכנולוגיה והמדעים דורשים השקעה של עוד כשלוש-ארבע שעות בשבוע מעבר לשעות הלימודים - ומבטיח לה להמשיך ישר למסלול מדעי בתיכון). היא התקבלה ביחד עם עוד 4 ילדים מהכיתה.
    ושוב, גם הפעם, התחילה בשבוע שעבר את המסלול והודיעה לי הבוקר שהיא רוצה לפרוש מהכיתה המדעית - אבל לא מהסיבות הנכונות, אלא כי אין לה שם חברות.

אני מבינה שהיא רק בכיתה ז' ואולי עוד מוקדם לקבל החלטות לחיים.
    אבל מפריעים לי סדרי העדיפויות שלה. היא ילדה חכמה ויכולה לעשות משהו שיקדם אותה בחיים, ניתנות לה הזדמנויות בזו אחר זו והיא זורקת אותן! ומרימה ידיים - ולא מהסיבות הנכונות.

אני מכירה אותה כילדה מאוד חברותית.
    בכל המפגשים החברתיים שאני עדה להם היא ישר מכירה חברים חדשים, היא מדברת הרבה וחברים מאוד אוהבים אותה.
    את המגמה הטכנולוגית מדעית היא התחילה רק בשבוע שעבר, בית ספר חדש (חטיבת ביניים), תלמידים חדשים שהיא עוד לא מכירה את כולם, סביר להניח שאם היא תיתן לזה קצת זמן היא תכיר חברים חדשים. סביר להניח גם שאם היא היתה ממשיכה עם כיתת מופ"ת במשך הזמן היא היתה מוצאת חברים חדשים - חברים לחיים.

אני מצד אחד לא רוצה להכריח אותה להיות במקום שלא טוב לה, מצד שני אני לא רוצה לתת לה את התחושה שזה בסדר להרים ידיים כל כך מהר - אני רוצה שהיא תדע להבחין בין עיקר לטפל - למרות שברור לי שבגילה יחסים עם חברים זה העיקר...

מה לעשות? איך להגיב?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילמה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמה - תגובה

סמדר ריינר
    18/10/2012

שלום מיכל,
    בעיני הסיבות של בתך הם הכי נכונות שיש. לימודים אפשר תמיד להשלים, אבל לא את הילדות. הנשוא החברתי בגילאים האלה הוא חשוב ביותר ואף קריטי לבריאות הנפשית. בעיני זה בסדר גמור שבשנים האלה סדרי העדיפויות שלה הם חברתיים. היא תמיד תוכל לחזור ולהיות הישגית, אבל את החוויות של השנים האלה היל א תוכל לקבל חזרה אם היא תחמיץ אותן עכשיו ואלה הן החוויות שמצעבות באמת וחשובות להתפתחות, ולא מגמת הלימודים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל כך נכון!!!

עינב
    21/10/2012

כ"כ שמחתי לקרוא את התגובה שלך. אני בצעירותי דווקא הופרדתי מחבריי לטובת כיתה "טובה " יותר. ואני לא שוכחת את זה עד היום. התקופה של התיכון זכורה לי כתקופה לא טובה, חברתית, ואני משליכה את זה על הרבה דברים שאני חווה היום.
    הילד שלי עוד קטן, ואובחן כמחונן, ודווקא בגלל זה, למרות לחץ סביבתי אני מסרבת להשקיע יותר מדי. ומשקיעה המון בפן החברתי כי אני יודעת כמה הוא חשוב.

תני לה להיות עם החברות שלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו