מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הצקותאילנה18/10/2012
שלום רב,
יש לי בן בן 11 שנים, מזה שנה וחצי אנחנו מתמודדים עם הצקות כלפיו,הרגשנו שגם לו יש חלק בעיניין ,רק לא ברור לנו מה,
היום אנחנו חושבים שיש בו משהו שהוא מקרין-מעט חנוניות עם חולשה ומנגד עומד על שלו, לא נגרר אחריהם והם לא שולטים עליו, , מנסה לענות שמציקים לו, ושוב הם רואים שהוא מתעצבן והם יודעים גם שהוא חלש פיזית,
הילד אומלל, כל יום חוזר עם תלונות, בי"ס לא מצליח להבין מה קורה ואולי גם חושבים שיש לו חלק בהצקות, ובוא נאמר שהוא מרגיז את המורות כשהוא פונה אליהן שהציקו לו.
מה לעשות? איך לעזור לילד להתמודד, איך עליו בכלל להתמודד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצקות - תגובה
סמדר ריינר19/10/2012שלום אילנה,
קשה לדעת בלי להכיר את הילד מה עליו לשנות בהתנהגותו. אני חושבת שאתם בעצמכם שמתם לב שזה שהוא מתרגז כשמציקים לו, זה ל אבדיוק עוזרץ יכול להיות שכדאי לנסות ללמד ואתו להיות קצת יותר קר רוח. כמו כן אולי כדאי לשלוח אותו לעסוק בספורט כלשהו, כדי להתחזק פיסית. יש גם קשר הדוק בין הצלחה ספורטיבית למעמד חברתי בכיתה. בנוסף הייתי בודקת איתו, למה כל כך חשוב לא להתנגד ולא "להיגרר", באיזה מקרים זה באמת חשוב ובאיזה מקרים זו כניסה לפרינציפ שנעשית בצורה הפגנתית. כדאי להסביר לו שכשהוא עושה את זה חבריו לכיתה מרגישים שבעצם לא נאה לו להיות איתם וזה גם מעליב. יכול להיות שהם מרגישים שהוא דוחה אותם ודוחים ואתו בחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חוזרת
אילנה19/10/2012שלום רב,
בהתאם לתשובתכם רציתי לשאול כיצד ללמד אותו להיות קר רוח,
איך עושים את זה, כי לומר לו במילים לא להתעצבן זה לא עוזר.
בנוסף הילד נמצא בחוג ספורט,
וכמו כן הוא לא נגרר כי הוא לא אוהב מה שהם עושים,צורת התקשורת שלהם-זה ע"י איומים, תנועות ידיים מאיימות וזה נראה להם חברי ובני לא יכול לסבול זאת,הוא לא מבין את זה וכשהוא מנסה לזרום עם זה אז זה מתפתח שוב להצקות-הם רוצים לשלוט- לאיים ושהוא יקבל צורה זו ולא יחזיר-פשוטו כמשמעו- ובני לא נכנע להם,שאר ילדי הכיתה- נכנעים להם וכל אחד מתמודד בדרכו-מתחברים אליהם או מתחמקים מהם,
בני מתמודד מולם אך לא בהצלחה.
מה לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה חוזרת - תגובה
סמדר ריינר19/10/2012שלום אילנה,
כדי לעזור לו לא להתעצבן אפשר ללמד אותו לספור עד 10, לעשות נשימות, להתאמן בלחשוב על משהו מצחיק בואתו רגע, וכו'. אלה דברים שאפשר להתאמן עליהם, גם בבית איתכם.
אני מבינה שבנך לא ואהב חלק מהדברים שהילדים עושים. אז מה? נשמע לי שאת קצת מזדהה איתו חושבת שהוא צודק, ולא היית רוצה שבנך ייהפך להיות כמוהם. והוא לא חייב להיות כמוהם אבל הוא לא חייב גם להתנגד לזה. אני מניחה גם שלא כל הזמן עושים דברים שהוא מתנגד להם. לפעמים גם עושים דברים אחרים. משום מה זה נראה לו שהכל שחור לבן, או שהכל יהיה לפי טעמו או שבכלל הוא לא יהיה איתם. ועם זה משום מה את מזדהה. חשבו שאת תנסי לעזור לו לעושת הפרדה, בין הדברים שלא נעימים לו ולבין דברים אחרים. אני מניחה של כל ילדי הכיתה אלימים ומאיימים כל הזמן, יש בודאי גם ילדים אחרים, האם איתם הוא יכול להתחבר? האם הכל כזה שחור לבן כמו שמצטייר לו ואתם משום מה מסכימים איתו, או שאפשר למצוא פשרות, כמו שבדרך כלל צריך לקרות בחיים בשלב כלשהו?
אם אתם לא מצליחים ניתן לפנות לטיפול בשילוב הדרכת הורים כדי לבחון את הדברים יותר לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)