עודף מרץ

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• עודף מרץ
    אורלי
    19/10/2012

שלום רב,

בני יהיה בדצמבר הקרוב בן 4.

הכנסתי אותו רק עתה לגן טרום חובה כי הרגשתי שדי, אין בי כוחות יותר להשאיר בבית למרות שאני "דוגלת" בכמה שפחות חינוך בגני עיריה.....מפאת מצב כלכלי נאלצת לשים בגן עיריה עד 2. ( חד הורית).

הבעיה היא שיש לו עודף מרץ. זה לא קשור לגן כי הוצאתי אותו אחרי שעתיים כל פעם כי כך הגננת החליטה לאחר שיחה עם פסיכולוגית הגן שזה עדיף לילד לאור הטראומה שעבר בתחילת שנה. כעקרון התחלנו הכל מההתחלה.

עודף המרץ מתבטא בכך שרוצה 24 שעות כמעט........לשחק איתו, לעשות איתו דברים, לנסוע איתו לעיר באוטובוס, לטייל, לחזור ושוב לשחק במרפסת עם מכוניות ולגו ומה לא. גם בערב שעות דורש לראות תכניות שלו בחדר שהוא איתי יחד, גם בגלל שאין חדר נוסף, הבן המתבגר שלי בחדר השני.

אני סחוטה, מותשת ומדוכאת. אין לי זמן לעצמי לדקה !!!!!!

לעיתים מוצאת עצמי בבית חולים לאחר שלא שתיתי כל היום.....כי לא יצא לי, אני כל הזמן לידו, ואיך שהולכת צרחות. ניסיתי ללכת לעשות דברים למרות הצרחות אך ללא הועיל. הוא פורץ בצווחות והקאות.....מבינה שזה סוג של תשומי.
    ניסיתי לדבר איתו שגם לאמא יש מה לעשות ולפעמים אני עושה כביסה, כלים או מבשלת. זה לא עוזר. הילד בשלו, מלא מרץ, סוער בעל מזג נוראי ומעייף.

האם זה גיל שנתיים הנורא קרוב לגיל 4??? יש לציין שהוא החל את הגיל הנורא ב3 ולא בשנתיים כמו הרוב. לא יודעת איך לצאת ממצב כזה בו ילד משבית לי את החיים ואני אמורה לעמוד דום לכל מילה או צרחה. אני מבינה את הצורך שלו בזמן איכות, אבל זה כבר עבר ממזמן את גבול הטעם הטוב, הוא מנצל, גם מכה אותי, צובט וצורח בכוונה.

אני יודעת שאין ילד "רע"- יש ילד שרע לו.
    אבל- הוא מלך בבית. מכל הבחינות, מפונק, הקטן בנכדים של הוריי, הם מטורפים עליו.

איך אפשר להרגיע לו את המצב הנוראי שהוא דורש 16 שעות ביממה צמוד אליי, וזה לא סתם, עשיתי חישוב, אני 16 שעות איתו צמוד. לפעמים מאחלת לעצמי להתאשפז בבית חולים שיהיה לי שעה של שקט במוח. (ואני עוד מיגרנותית....שזה בדיחה לחיות כך).

אנא עזרתכם, ממש קורסת.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עודף מרץ

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עודף מרץ - תגובה

סמדר ריינר
    19/10/2012

שלום אורלי,
    את לא אמורה לעמוד דום והוא לא אמור להיות המלך בבית. את מבינה שהצווחות וההקאות זה עניין של :"תשומי" כפי שאת מגדירה את זה אבל את בכל זאת נכנעת לזה. זו לא בעיה של גיל שנתיים שמגיע לגיל 4 אלא פשוט בעיה של גבולות. זו החלטה שלך האם את לוקחת את עצמך בידיים, ומפסיקה להיכנע לו לצרחות שלו, או ממשיכה להיות סמרטוט שמגיע לבית חולים עם התייבשות.
    אולי כדאי שתפני להדרכת הורים מסודרת, כדי לקבל תמיכה והכוונה יותר צמודה ומפורטת מאשר ניתן לתת באינטרנט. לא חייבים כסף בשביל זה, את יכולה לפנות למרפאה ציבורית באיזור מגורייך, נסי להתייעץ שוב עם פסיכולוגית הגן, אולי היא יכולה לתת את ההדרכה או להפנות אותך לשירות הטיפולי המתאים ובחינם.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו