מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילמותאמא21/10/2012
שלום רב,
אני אם לשלושה ילדים , הבכורה בת שש האמצעי קרוב לארבע ותינוקת בת שנה וחצי.
יש דינמיקה טובה בין שלושתם, כשילדתי את הקטנה לא ראיתי סימני קינאה מיוחדים.לאחרונה בני האמצעי(שהתחיל גן חדש ) התחלי להרטיב ביום, ומנסה בכל דרך לבתבלט דרך צעקות, חוטף לאחותו דבר שאצלה ביד למה?" כי אני רוצה את זה עכשיו".ועוד המון מצבים של בכי , עייפות מרובה, לעיתים הוא נ ראה קצת עצוב, בגן הכל בסדר ומתנהל כשורה, לדוגמא כשאינו מקבל את מבוקשו במיידית, הוא נכנס להסטריה , מתחיל לבעוט בי להשתולל ועוד. כמובן שאני מגיבה מיד להתנהגות ומרחיקה אותו הצידה, אך זה חוזר שוב ושוב וגם כלפי אחיותיו...האם זה מצריך טיפול?או שאולי לחכות שיסתגל יותר לגן...?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמות - תגובה
סמדר ריינר21/10/2012שלום לך,
את מציינת שבגן הכל כשורה, כך שלא נראה שזה קשור להסתגלות לגן דווקא. ייתכן שקרה משהו שהשנה הוא מרגיש שמקומו במשפחה פחות ברור והוא מתחיל להגיב כילד סנדוויץ'. חשוב לנסות לתת לו זמן איכות לחוד, ללמד אותו דרכים חלופיות לבטא תסכול, ולשים לב האם יש שינוי בהתנהגות. הרטבה ביום היא סימן למצוקה, כך שאם ההתנהגות לא משתנה תוך מספר שבועות (2-3)למרות ניסיונות שלכם לפעול כפי שהצעתי כדאי אכן לפנות לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)