דילמות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דילמות
    אמא
    21/10/2012

שלום רב,
    אני אם לשלושה ילדים , הבכורה בת שש האמצעי קרוב לארבע ותינוקת בת שנה וחצי.
    יש דינמיקה טובה בין שלושתם, כשילדתי את הקטנה לא ראיתי סימני קינאה מיוחדים.לאחרונה בני האמצעי(שהתחיל גן חדש ) התחלי להרטיב ביום, ומנסה בכל דרך לבתבלט דרך צעקות, חוטף לאחותו דבר שאצלה ביד למה?" כי אני רוצה את זה עכשיו".ועוד המון מצבים של בכי , עייפות מרובה, לעיתים הוא נ ראה קצת עצוב, בגן הכל בסדר ומתנהל כשורה, לדוגמא כשאינו מקבל את מבוקשו במיידית, הוא נכנס להסטריה , מתחיל לבעוט בי להשתולל ועוד. כמובן שאני מגיבה מיד להתנהגות ומרחיקה אותו הצידה, אך זה חוזר שוב ושוב וגם כלפי אחיותיו...האם זה מצריך טיפול?או שאולי לחכות שיסתגל יותר לגן...?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילמות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמות - תגובה

סמדר ריינר
    21/10/2012

שלום לך,
    את מציינת שבגן הכל כשורה, כך שלא נראה שזה קשור להסתגלות לגן דווקא. ייתכן שקרה משהו שהשנה הוא מרגיש שמקומו במשפחה פחות ברור והוא מתחיל להגיב כילד סנדוויץ'. חשוב לנסות לתת לו זמן איכות לחוד, ללמד אותו דרכים חלופיות לבטא תסכול, ולשים לב האם יש שינוי בהתנהגות. הרטבה ביום היא סימן למצוקה, כך שאם ההתנהגות לא משתנה תוך מספר שבועות (2-3)למרות ניסיונות שלכם לפעול כפי שהצעתי כדאי אכן לפנות לטיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו