שנת צהריים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שנת צהריים
    סבטה
    21/10/2012

שלום.
    בתי בת שנה וחצי כמעט,התחילה לעשות לי קונצים עם שנת צהריים.המטפלת אומרת שלה היא לא עושה את זה.אני רןאה שהיא עייפה,אבל כששמה אותה לישון ומנסה לצאת מהחדר היא מתחילה לבכות.היא לא עשתה לי את זה בעבר.אחרי בכי של כמה דקות , היא נרדמת.חשוב לציין שאני עובדת הרבה ובאמת היא לא מבלה איתי הרבה זמן..יכול להיות שבגלל זה?
    עוד שאלה.נראה שהיא אוהבת כשאני מתעצבנת עליה..כל פעם שהיא עושה משהו שאסור ואני כועסת היא מחייכת או צוחקת ועושה את זה שוב.איך להגיב?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שנת צהריים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שנת צהריים - תגובה

סמדר ריינר
    22/10/2012

שלום מרינה,
    כן, בהחלט יכול להיות שחסר לילדה שאת לא מבלה איתה הרבה. לגבי הצחוק כשאת כועסת,הי אבודקת את הגבוללות. חשוב שתבחרי מה לאסור עליה, וכשזה משהו חשוב, חשוב להבהיר לה בתקיפות ובהחלטיות שזה אסור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה

סבטה
    23/10/2012

שלום.
    תודה על התשובה.
    האם אני צריכה לתת לה קצת לבכות שתבין שהיא צריכה לישון?פעם הוצאתי אותה כי חשבתי שהיא פשוט לא עייפה.אבל עששמתי אותה לאחר שעה היא עשתה לי את אותה הצגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה - תגובה

סמדר ריינר
    24/10/2012

שלום מרינה,
    אם הילדה שלך לא מבלה איתך הרבה זמן, אני לא בטוח השמבקרה הזה הייתי נותנת לה לבכות. אם היא לא מבלה איתך הרבה זמן, אז מתי בעצם את נמצאת בבית בזמן שנת הצהריים? האם מדובר בסופי שבוע. אם כן, רק בשביל זה לא הייתי מניחה לה לבכות אלא נותנת לה להיות איתך בזמן הזה, אולי להירדם עלייך כשאת יושבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי לא תרדם בשום מקום חוץת ממטתה.

סבטה
    24/10/2012

אני אכן מדברת על סוף השבוע.
    הבת שלי אף פעם בחיים לא נרדמה עלי ולא תרדם.היא לא נרדמת גם במיטה אחרת חוץ משלה.......באיזשהו שלב היא הופכת להיות פשוט עצבנית ועייפה יתר.היא פשוט מנסה להתעלם מעייפות כדאי למשוך זמן איתי...אבל לי חשוב שתנוח צהריים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי לא תרדם בשום מקום חוץת ממטתה. - תגובה

סמדר ריינר
    24/10/2012

שלום מרינה,
    אני מאוד מבינה אותך שאת עובדת קשה ובטח מחכה לסופי השבוע כדי לישון בצהריים. מצד שני, גם לבתך מאוד קשה שאת לא איתה, והיא מחכה לסופי השבוע כדי להיות איתך. אני לא בטוחה שיש לי פיתרון שישמח אותך. אני בדיעה, שההורים הם אלה שאחראים לעושת ויתורים. בעצם מה שאת רוצה, זה להרגיל ילדה בת שנה וחצי לחיות עם פחות אימא ממה שהיא צריכה. ואת מציעה לתת לה לבכות כדי שתלמד שאין אימא, ותישן לבד. אני חושבת שזה קצת יותר מדי לדרוש מילדה בת שנה וחצי. אני מאמינה שאדם מבוגר שבחר להיות הורה, הוא זה שצריך להקריב לפעמים, ובודאי לא לדרוש את זה מתינוק בן שנה וחצי. אם היית אומרת לי שלילדה יש באופן כללי בעיית שינה, למרות שאת ו/או אביה נמצאים איתה הרבה, הייתי אומרת לך שיש בעיה בהרגלי השינה שלה, וצריך להרגיל אותה שבכי לא מנהל אתכם. אבל נדמה לי שכאן זה דווקא לא המצב, ויש משהו מאוד בריא בבת שלך דווקא בגלל שהיא מתעקשת שתהיי איתה. לתת לה לבכות זה כמו לכבות את התקווה שלה, שהיא יכולה להשיג את איאמ כשהיא צריכה אותה. לכן, אני לא ממליצה לך לנקוט בטקטיקה הזו, עם כל הכאב על שנת הצהריים. אולי תפסידי עוד כמה חודשים שנת צהריים, אבל תרוויחי ילדה בריאה נפשית. מה שאולי כן אפשר לחשוב הוא האם יש עוד דרכים שבהם את יכולה להיות יותר עם הבת שלך גם באמצע השבוע, אולי זה יקל עליה לאפשר לך לישון בסופי שבוע בצהריים.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

סבטה
    24/10/2012

סמדר,
    אני מדברת על שנת צהריים שלה ולא שלי.חשוב לי שהיא תישן ולא תהיה עייפה.היא בגיל שלה חייבת לישון צהריים.היא לא תרדם אם אהיה איתה בחדר כי היא ישנה לבד מגיל חודשיים וחייבת את הפרטיות והשקט שלה....

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - תגובה

סמדר ריינר
    24/10/2012

שלום מרינה,
    לא יקרה שום נזק אם בסופי שבוע היא לא תישן צהריים. בטח לא במחיר של לתת לה לבכות. יותר חשוב שתהיה עם אימא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו