מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ילד רגיש מאודאושרת21/10/2012
שלום שמי אושרת ואני אמא של דניאל בן ה-3 ילד חייכן ,מצחיק ,חכם מאוד ומאוד בוגר לגילו . שמתי לב שדניאל מאוד רגיש להבדיל מילדים אחרים וזה בא לידי ביטוי בעיקר מולי ומול אנשים אשר קרובים אליו . כאשר אנו כועסים או צועקים עליו הוא מתחיל ישר לבכות ומבקש שנפסיק לכעוס עליו הוא לא נרגע עד שאנחנו אומרים לו שאנחנו כבר לא כועסים עליו והכל בסדר ,חשוב לי לציין שהסברתי לו כבר מס' פעמים שהעובדה שאנו כועסים עליו לא משנה את האהבה שלנו כלפיו כלומר שגם שאנו כועסים עליו אנו אוהבים אותו מאוד .גם כשאנחנו נמצאים בגינה או בג'ימבורי מספיק שאחד הילדים יעשה לו איזה פרצוף או יגיד לו משהו לא מעים הוא ישר מתחיל לחשוב שהוא כועס עליו ולא מוכן להמשיך לשחק הוא כל הזמן שואל אם הילדים כועסים עליו ולמה גם אם לא היתה שום אינטראקציה בינהם . התופעה הזו הפכה להיות בלתי נסבלת בתקופה האחרונה כי אי אפשר לכעוס עליו על שום דבר הוא ממש לוקח את זה מאוד קשה ולא נרגע . אני נמצאת בחודש התשיעי להריוני וכל תקופת ההריון הוא היה שותף מלא בנושא הוא מאוד מצפה לאח קטן ומאוד רוצה שהוא כבר יצא כדי להיות אח גדול . אני מאוד אשמח לקבל את חוות דעתך בנושא ואיך אוכל לעזור לו כי הוא היה ילד בעל בטחון עצמי מאוד גבוה וזה קצת חורה לי שהביטחון שלו ירד
תודה אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד רגיש מאוד - תגובה
סמדר ריינר22/10/2012שלום אושרת,
יכול להיות שחלק ממה שקורה לבן שלך זה שהוא לא ידוע מה לעושת עם הכעסים שלו, ובכללל לא רק עם הכעסים שלכם. באופן לא מדוע, כשהוא נבהל מהכעסים שלכם יכול להיות שהו אנבהל מהכעסים של עצמו. התגובה שלו להריון לך היא דוגמא קלאסית לכך. את מתארת תגובה חיובית ומושלמת בעד במציאות זה לא כך. במציואת יש לכולנו תגובות מעורבות. כאשר אימא נמצאת בהריון, כל ילד מרגיש שמח מאוד ורוצה להיות חא גדול, אבל הוא כועס ומקנא, וגם לא רוצה שיקחו לו את האפשרות להיות חא קטן כשבא לו. וזה לגיטימי לגמרי. נשאלת השאלה עד כמה אתם מאפשרים לבן שלכם לבטא תחושות שליליות, ומה התגובה שלכם כשהוא עושה זאת. אם הו אחש שכל תגובה תוקפנית מצידו נתקלת בחוסר שביעות רצון, או נזיפה מצידכם, אין לו איך להכיל את התחושות האלה והוא לומד להדחיק אותן ובעצם משליך אותן על סביבתו ולכן נדמה לו שכולם כועסים עליו. נסו לבדוק אם הדברים שאני מתארת מתאימים למה שקורה אצלכם, ואם כן, נסו לתת לגיטימציה לכעס גם אצלו, ללמד ואתו לבטא כעסים, יכול להיות שהו אנורא רוצה לרצות אתכם ולכן לא תמיד כנה לגמרי עם מה שהוא מרגיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילד בן ה שלוש ילד רגיש
רופא ילדים28/10/2012לפי מה שאני הבנתי זהו ילד נורא חמוד שמבין כשכועסים עליו, וזה טוב.
אם הוא עושה משהו לא נכון (הוא בטוח יודע שאתם עדין אוהבים אותו) ואתם כועסים עליו, סימן שהוא יודע מה לא אהבתם בדבר שהוא עשה ומבין שהוא לא רוצה שתכעסו עליו כי הוא אוהב להיות בנחיכותכם כשאתם נחמדים D:.
הבעיה היא שאתם אמורים להבין, אם אתם כועסים עליו והוא רוצה שתפסיקו אתם חייבים לדעת שאפילו אם באותה שניה הוא יחשוב שאתם לא אוהבים אותו יעבור יום יום וחצי והוא ישכח מזה, במיוחד בגיל 3.
שמח לעזור ומצטער אם לא עזרתי D: אשמח לתשובה. :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)