כמה להתערב?!

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כמה להתערב?!
    אורית
    21/10/2012

שלום
    אני אמא לשני ילדים (בני חמש ושנתיים). באופן טבעי אני חווה עם בני הבכור חוויות שקודם לכן לא התנסיתי בהן והן מעוררות בי בלבול וספק. הדילמה הנוכחית קשורה במצבו החברתי של בני ובמידת ההתערבות שלי ושל בעלי. לפני כחודשיים עברנו עיר ובני החל ללמוד בגן חובה עם ילדים חדשים. לעיתים הוא מספר שמשחק לבד ושאין לו כלל חברים. לעיתים מספר שמשחק עם כולם. נראה שהוא עסוק במציאת מקומו בגן ואני תוהה האם עליי לשוחח עם הגננת על כך ולסות לסייע לו בכך? בהמשך לשאלה זו, אני תוהה האם בשעות אחה"צ עליי לעודד אותו שנזמין חבר הביתה? לרוב הוא אינו יוזם או מביע רצון לחברה (הוא מעסיק עצמו יפה בשעות אחה"צ). אני מוקפת סביבי אמהות שדוחפות ומייצרות עבור ילדיהם מצבים חברתיים ואחרים (חוגים, הצגות ושאר פעילויות) מבלי שהילדים הביעו את רצונם בכך. מתחילת ההורות שלי אני מנסה להימנע ולהקשיב לרצונם של ילדיי. האם אני טועה? האם עליי להיות אקטיבית יותר?

תודה על תשומת לבכן
    אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה להתערב?!

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה להתערב?! - תגובה

סמדר ריינר
    22/10/2012

שלום אורית,
    בגיל זה עדיין חשוב מאוד שתעזרי לילד להזמין חברים אחה"צ. הילד שלך אומם לא מבטא רצון לכך, אבל הוא כן מתלונן שקשה לו חברתית במהלך היום והסביה לכך היא שייש שם ילדים שכבר מחוברים זה לזה אחה"צ והוא לא מכיר אף אחד. הוא אל יכול לדעת את זה, ולכן הוא לא יבקש ממך לפגוש ילדים. הוא לא יודע שזה חלק מהמענה לבעיה שלו. ילדים לא תמיד יודעים מה יכול לעזור להם ולכן הם זקוקים להכוונה של ההורים. כמובן שאם הוא ממש לא רוצה אין צורך להכריח אותו, אבל איך את בעצם יודעת אם לא הצעת לו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו