מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי בטן פסיכוסומטייםלי22/10/2012
שלום,
הבן שלי בן שלוש ושמונה חודשים, סובל כבר שבוע מכאבי בטן בחלק התחתון של הבטן (אזור הטבור ומתחתיו), שבאים לידי ביטוי בעיקר בשעות אחר הצהריים והלילה (בשעות הבוקר בגן, הגננת מדווחת שאינו מתלונן על כאבים). כשכואבת לו הבטן הוא מבקש שנחזיק אותו על הידיים בעמידה ולא בישיבה, כי זה הדבר היחיד שעוזר לו, לטענתו. הבדיקות שעשינו עד כה תקינות (כרגע אנחנו במהלך בדיקות נוספות). בשבוע שבו החלו הכאבים אחיו הקטן ממנו בשנה ועשרה חודשים החל ללכת לגן אליו גם הוא הולך. בגן הזה אין הפרדה מוחלטת בין הקבוצות של הקטנים והגדולים והבן שלי נצמד לאחיו הקטן, השגיח עליו ודאג לו (אני נכחתי בסיטואציה בה הוא חשב שהקטן יוצא החוצה מהגן ורדף אחריו בחרדה גדולה).
רציתי לדעת האם יכול להיות שכאבי הבטן הינם פסיכוסומטיים ולמעשה הם תוצאה של השינוי שחל בחייו בשבוע הזה ואם כן, מה עלי לעשות על מנת להקל עליו ולפתור את המצוקה ממנה הוא סובל (כבר מיום שישי הם בהפרדה מוחלטת בגן, אך כאבי הבטן עדיין נמשכים).
תודה רבה, ליאורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן פסיכוסומטיים - תגובה
סמדר ריינר22/10/2012שלום לי,
בהחלט יכול להיות שכאבי בטן הם פסיכוסומטיים, אך לא הייתי תולה אותם בסיבה אחת דווקא וגם לא בהכרח בסיבה הזו.
יכול להיות שבהתחלה היו לו כאבי בטן ממשיים, עקב וירוס נניח, והתוגבה שהו אקיבל ממכם, גרמה לו לרווח מישני של תשומת לב, והוא ממשיך לעשות את זה כי ככה הוא מקבל ממכם המון תשומת לב ולהיות על הידיים. יכול להיות שזה עירוב של סיבות. אם אין סיבה רפואית, יכול להיות שכדאי תחדלו מלהחזיק ואתו על הידיים, אבל כן תקדישו לו זמן איכות נפרד מאחיו, ותענו על צרכי תשומת הלב שלו בדרכים אחרות, ותמשיכו לעקוב ולראות האם הוא עדיין חרד וסובל, ואז צריך לבדוק ממה נובעת החרדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)