מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטחון עצמי נמוך?אופטימית23/10/2012
שלום,
יש לנו תאומים בן ובת בני 4 ושמונה חודשים. שניהם מאד נבונים ובעלי יכולות חברתיות גבוהות. בשנה שעברה הם היו ממש "מרכז הגן" כל אחד מהם בתחומו סחף אחריו חברים והיה ממש תענוג. השנה, ביתי ממשיכה לפרוח, להתבלט לשחק, משתתפת בחוגים... ואני ממש מרגישה שהיא מתבגרת ומגבשת אישיות עצמאית. הבעיה היא עם בני, רוב חבריו מהגן הקודם עלו לגן חובה (הם גדולים ממנו כמעט בשנה) ובשל כך לטענתו אין לו חברים בגן. בתחילה הוא ממש סרב ללכת לגן והיה ממציא מחלות כדי להשאר בבית, היום הוא הולך לגן, אך במקום לשחק עם הילדים הוא מדבר עם הגננות ועוזר להן. כל המאמצים שלהן לשדל אותו לשחק עם חברים לא מצליחים. הוא לא מסכים להשתתף בשום חוג, וכשאני שואלת מדוע הוא לא רוצה, הוא עונה - אני רוצה אבל לא יכול... אני רוצה להיות איתך אני מתגעגע אלייך... חשוב לציין ששנה שעברה לקחתי חופשה והייתי איתם משעות הצהריים, והשנה הם בצהרון עד חמש, אך משעה חמש כמעט בכל יום אנחנו ביחד משחקים ונהנים. הוא התחיל לדבר בשקט, נראה שהבטחון ירד לו, לפעמים מספר שמרביצים לו (אבל הגננת אומרת שממש לא נכון), בקיצור אני מודאגת... אשמח להארות הערות והצעות... תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטחון עצמי נמוך? - תגובה
סמדר ריינר23/10/2012שלום לך,
קודם כל כדאי לעזור לו ולהזמין חברים חדשים אחה"צ הבייתה כדי שבגן הוא ירגיש יותר מחובר לילדים והיהי לו יותר קל. כמו כן כדאי לבלבות עם כל אחד מהילדים זמן איכות ללא התאום השני, וכן לתת לו חיזוקים על התחומים שבהם הוא חזק, ולעודד אותו לעסוק בהם ובמיוחד בתחומים ספורטיביים םא יש כאלה. כמו כן חשוב מאוד לא לעשות השוואות בינו לבין אחותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)