בעית התנהגות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעית התנהגות
    חסוי
    25/10/2012

שלום,
    יש לי ילד בן חמש כמעט וחצי שנמצא בגן חובה.
    לפני שבוע הגננת ביקשה לדבר איתי לאחר שבני "נתפס" בגן יחד עם חבר אחר ועוד ילדה כאשר הבנים כנראה ביקשו ממנה להוריד את בגדיה ושיראו אותה ערומה.
    הגננת שוחחה עם בני וכן החבר והסבירה להם שאין זה מנומס, שכל אחד לגופו וזה מעשה לא טוב ולא ראוי. היא שוחחה לאחר מכן במפגש עם כל הילדים באופן כללי והסבירה על הנושא של הצניעות ושכל אחד אחראי לגופו בלבד.
    באותו היום בצהריים ישבתי עם בני בשיחה על הנושא, היה לו מאוד מאוד קשה לספר לי מה שקרה בגן, לאחר שהסברתי שאני כבר יודעת מה קרה ואני רוצה לשמוע ממנו הוא התחיל לאט לאט לספר מה קרה.. ישבתי עם בני בנחת וברוגע וניסתי להסביר לו את החומרה של העניין ושזה מעשה לא טוב ואסור! השיחה היתה ארוכה וגם כללה בכי עצוב בתחילה שלדעתי חשבתי שהוא הבין את הדברים ואיסורם.
    סיפרתי לגננת שאכן הסברתי לו הכל והיא מסרה לי שלא צריך ישר להילחץ כי זה דבר שקורה בגיל זה, שיש לילדים רצון לבדוק ולראות את בני המין השני אך כמובן מנגד לנו ההורים יש צורך להסביר את האיסור ע"מ לוודא שיבנו שאסור ושלא יחזור על עצמו.
    הבעיה היא - היום בני לא רצה ללכת לגן בבוקר בסיפור של איזה ילד שרב איתו וכאלה.. בצהריים ישבתי עם בני להבין מה קרה עם הילד ומדוע לא רצה ללכת לגן. לאחר דין ודברים ארוך לבסוף הבנתי שבני מסתיר משהו אחר.. לבסוף התברר לי ש"המקרה" חזר שוב אתמול. מתברר שבני אתמול נכנס לשירותים ביחד עם אותה ילדה מהפעם הקודמת ושוב ביקש שתוריד את בגדיה. אני כמובן שהייתי בהלם והפעם אפילו עוד יותר מהפעם הקודמת, ממש הרגשתי כאב שבני חזר על אותו המעשה שוב ובמיוחד לאחר שהסברנו לו כבר בפעם הקודמת שזה מעשה אסור! לא הצלחתי לשלוט בעצמי ופשוט בכיתי ליד בני, הסברתי שאני ממש כואבת ועצובה ממה ששמעתי וכי אני לא מבינה את מעשיו.
    הפעם גם בעלי היה נוכח בשיחה וגם הוא הביע את כעסו על המעשה והסביר את חומרתם(בפעם הקודמת בני ביקש לספר רק לי בלי שבעלי ישמע, כמובן שהוא היה מודע לכל העניין אך לבני היה קשה לספר מולו).
    אני ממש אובדת עצות! אני בלחץ נוראי מאחר וקשה לי עם התנהגות בני! הוא טען שהוא לא זכר שזה אסור אך הזכיר שהוא סגר את הדלת בשירותים שלא יראו את הילדה כי זה לא צנוע. לבני לא היה הסבר מדוע זה עניין אותו לראות את הילדה ערומה גם הפעם הזאת וגם בפעם הקודמת.
    אני רוצה לקבוע פגישה עם פסיכולג ילדים ע"מ שינחה אותנו מה לעשות וכן שישוחח עם הילד להסבר מעשיו.. בנתיים אבקש בבקשה עזרה האם זה עדין יכול להיות "בעיה" נורמלאית, עד כמה זה חמור ואיך אני יכולה לדעת שהשיחה מהיום כן תהיה מובנת והוא הפנים את החומרה או שמא שבוע הבא זה יכול לקרות שוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעית התנהגות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגברת ולילד השובב

סוכן 007
    25/10/2012

שלום לגברת הנחמדה, הייתי רוצה לדון אתך בנושא בנך הקטן.
    היה לי מקרה דומה עם בתי, היא פשוט התפשטה לעור מול כולם בחצר האחורי של הגן. זה כמובן היה לפני כ 7 שנים.. אני חושב.
    יום אחד חשבתי בנדון מה לעשות ופתאום צץ לי רעיון.. פשוט לדבר איתה ולהביא דוגמאות מפחידות מהחיים.
    למשל:"הייתה ילדה אחת אשר עשתה את אותם הדברים שאת עשית ולבסוף לקחו את אותה הילדה מההורים שלה ולא נתנו לה להתראות איתה לעולם.. "
    זה כמובן לא אמתי הסיפור, אח אחרי הסיפור הזה לא שמעתי דבר אחד רע מהגננת והילדה תמיד הייתה קצת לחוצה מזה, אח לפחות היא לא הראתה את גופה יותר לאף אחד.
    למשל לבנך את יכולה לספר את אותו הסיפור, פשוט להפחיד אותו בכמה סיפורים.
    אם תגידי לו שלא יתנו לו לראות אותך ואת בעלך לעולם הילד ייבהל וישתדל בכל כוחו לא לעשות דבר כמו זה. אפילו אם הוא ירצה לראות את הילדה מתחת לבגדיה שוב. הוא יפחד לעשות זאת..
    אבל חוץ מזה קשה לי מה להציע.. באמת.. אלו הם ילדים אשר לא מבינים דבר בתחום הזה וצריך לפתח להם את הנושא.. כמובן לא בצורה המינית אלא לספר על מקרים שלא כדי להגיע אליהם בעתיד.
    יכל להיות שאמרתי משהו לא מתאים בנושא זה.. אבל אני מבין שאני מדבר עם אדם מבוגר. ולכן אני מצפה שתביני.. תחשבי על כך.. ותכתבי בחזרה מה דעתך D:
    תודה. והמשך יום טוב :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות

חסוי
    25/10/2012

אז זהו שהאמת בשיחה מהיום אכן גם עלה נושא זה.. בעלי בשטף הדיבור אמר לו - "אתה יודע מה עושים לילדים כאלה?? - שוטרים לוקחים אותם ואז זה כבר לא אבא ואמא.." האמת שבהתחלה קצת חששתי מכך אך מאחר וראיתי את תגובת בני אז אני גם שיתפתי פעולה וציינתי שאולי בפעם הראשונה והשניה הגננת פנתה אלי אבל שגם לגננת יש מנהלת ובפעם הבאה היא פשוט כבר לא תודיע לנו ותפנה למשטרה..
    אז כן בני נלחץ מהנושא והלוואי וזה מה שיעזור וזה יגמר בזה אבל עדין יש בי חשש להכניס לו פחד בכללי מעניין המשטרה וכו' וכן מה שמלחיץ אותי זה עדין לדעת האם זה בגדר "הנורמאלי" שבני חזר על כך לאחר שבוע למרות שהבין וידע שאין זה ראוי..
    האם חס וחלילה התנהגות זו אינה יכולה להעיד על משהו??
    תודה על תגובתך!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית התנהגות - תגובה

סמדר ריינר
    26/10/2012

שלום לך,
    אני חושבת שאין צורך בכל ההפחדה הזו והיא גורמת נזק רב. גם התגובה הראושנה שלכם לעניין הייתה מאוד מאוד מוגזמת, ויכול להות שהיא גרמה לפעם השניה. מה שהיה חסר בתגובה הראשונה, היא התייחסות לצד הנורמלי של העניין. זה נכון שאסור לעבור את גבולות הפרטיות של גופו של האחר, המסר הוא נכון. אבל מה שבנך עשה לא בהכרח חורג מסקרנות נורמלית של ילדים, אלא אם כן מה שנעשה היה בניגוד לרצון הילדה. ומה שהיה חסר בשיחה שלכם זה התייחסות לסקרנות המינית בריאה ומהנורמלית של הילד שלכם. מההתנהגות שלכם הוא לאומד שסקרנות ומיניות הם דברים מלוכלכים ורעים, אבל עדיין יש לו את זה, והוא לא יודע מה לעושת עם זה, ואז הוא חייב לפרוק את זה בדרך היחידה שהוא מכיר שהיא אסורה, ושוב הוא מסתבך. במקום כל הבלאגן הזה, כדאי לשבת איתו, ולהסביר לו שאתם מבינים שהוא סקרן, ומאד מעניין אותו לדעת מה יש לבנות, ובמה זה שונה ממה שיש לבנים. זה טבעי ונורמלי שהוא רוצה לדעת את זה. אבל הדרך לדעת את זה היא לא לראות ילדות אחרות בלי בגדים, אלא למעשה אתם יכולים להסביר לו. ולקחת ספר שמיועד לילדים בגיל הזה, שמסביר על איך מגיעים ילדים לעולם, או על גוף האדם, ולעבור איתו על הספר ולהסביר ללו בצורה שמתאימה לגילו, על גוף של בן וגוף של בת, ועל זה כשנהיים גדולים, אז מרגישים אהבה מאוד גדולה למין השני, ומתוך האהבה הזו נולדים ילדים. כך גם הוא נולד, וכו'. בהזדמנות הזו אני רוצה להגיד לכם, שגם בסדר אם בנכם מאונן, כל עוד הוא עושה את זה בפרטיות כמובן. אחרי שתעשו את השיחה הזו, ותרגיעו אותו, ואולי גם תיקחו אחריות על כך שבטח מאוד הפחדתם אותו ואתם מצטערים על כך כי אין מה לפחד, אז אני מאמינה שהעניין יירגע ולא יחזור על עצמו. אם בכל זאת זה יחזור על עצמו, יש לפנות לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חסוי
    26/10/2012

תודה רבה על תשובתך!
    עזרת לי ונתת לי כיון אחר ואכן אני אדבר עם בני ואסביר לו גם מהצד הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור, בהצלחה.

סמדר ריינר
    26/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו