מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לכ' סמדר ריינראוקסנה26/10/2012
שלום,
אפשר כמה טיפים שאני יכולה להשתמש כשהילד מצייר? הכוונה שלי על מה כדאי לי להתייחס בזמן כשהילד מצייר + מספר, ו...?
או אולי יש אתר שיכול לעזור לי בנושא הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכ' סמדר ריינר - תגובה
סמדר ריינר26/10/2012שלום אוקסנה,
זה יפה וחושב שאת רואה חשיבות בהתייחסות לציורים של בנך. אני לא מכירה אתר כזה, מה שחשוב הוא לא מה תגידי אלא עצם ההתעניינות שלך, חושב שזה יעשה בלי לחץ, את יכולה לשאול אותו מה הוא צייר, ומה שהוא יגיד זה בסדר, ובהתאם למה שהוא מספר לשאול שאלות מתעניינות, כמו שעושים בשיחה רגילה, כדי שהילד ירגיש שמתעניינים בעולמו הפנימי. זה הכל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אוקסנה26/10/2012שלום ותודה על תגובתך,
האם להתייחס לצבע שהוא רוצה? לגננת הוא בחר - שחור. עוזרת - חום. אני - תכלת. אבא - ירוק. סבא - אדום. לעצמו הוא בחר צהוב. סדר ציור אימא, אבא, סבא, והילד אחרון על ידי סבא. האם אומר משהוא, שאני ראשונה לפי הסדר והוא עלי יד סבא. האם זה בסדר לשאול אם היא/הוא מחייך/ת? איך דרך הציור אני יכולה להבין ממה הוא מפחד? סמדר בבקשה תני לי טיפים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
סמדר ריינר26/10/2012שלום אוקסנה ,
חשוב מאוד לא להפוך את חווית הציור של הילד לסוג של אבחון. זה לא נעים לילד ועלול לסגור אותו. לכן לא הייתי ממליצה לך לשואל שאלות שיכולות להיחוות כחקירה, אלא רק באופן כללי לדבר איתו, לבקש ממנו לספר לך אם הו ארוצה, והוא יגיד מה שמתאים לו.
אני לא חושבת שאת יכולה לדעת לפי הציור ממה הוא מפחד, כי הילד שלך לא סובל מפחדים אלא מחרדות. ההבדל בין פחדים לחרדות הוא שפחדים זה משהו קונקרטי, וחרדות הן כלליות יותר וקשה יותר לראות אותן בציור. מה שיכול להקטין את החרדות שלו, לעומת זאת, זה שאת תנסי להרפות ולהרגע מהנושא הזה, ופשוט תנסי לבלות זמן איכות עם בנך, להינות מהציור שלו, בלי לנסות להפוך את לאבחון. פשוט ליהנות ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)