קושי במעברים בין הבית לגן ולהיפך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קושי במעברים בין הבית לגן ולהיפך
    ליאת
    28/10/2012

שלום רב,
    הבת שלי ה' בת יחידה, בת 4 בדיוק התחילה השנה גן חדש פרטי עם 18 ילדים. לציין שהיתה מזה שלוש שנים במסגרות. לה' יש קשיים בויסות תחושתי, הרמה הקוגנטיבית שלה מצויינת וכן יכולת ההבעה טובה.
    הגננת מתארת אותה כילדה מקסימה ואין איתה שום קושי בגן. לה' יש נטייה להתפרצויות זעם, היא מחפשת סיבות להתעצבן ולהוציא את הכעס החוצה, על כל שטות זה יכול להיות שהיא תבקש שמישהו יבוא אליה למרות הידיעה שלא יכולים לבוא ואז תצרח ותתפרץ. בנוסף לזה היא מאוד רכושנית לחפצים שלה ויש לה נטייה לפעול בשתלטנות, לדוגמא היא מחליטה במשחק, היא מחלקת וכדו'.

לאחרונה, כל פעם שאני מוציאה אותה מהגן היא מחפשת סיבה להתפרץ בתוך הגן, תזרוק משהו לעברי או תבעט בי ואז תצרח בתוך הגן. המצב מאוד מביך אותי ואני כבר לא יודעת איך להגיב?!?! היום לדוגמא זרקה בקבוק שכמעט פגע בילד, כשכעסתי עליה היא התחילה לצרוח, כאילו ניתנה לה ההזדמנות להוציא את הקיטור ונרגעה רק לאחר כחמש דקות, הבכי היה בעיקרו מזוייף.

אני זקוקה לעצות מה לעשות עם ההתנהגויות הללו המתרחשות בעיקר כשאני מוציאה אותה מהגן??? לעיתים גם כאשר אני מביאה אותה לגן

תודה מראש על המענה
    רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי במעברים בין הבית לגן ולהיפך - תגובה

סמדר ריינר
    28/10/2012

שלום ליאת,
    כאשר בתך מתנהגת בלאלימות יש להגיב בתקיםות ובצורה ברורה, לומר לה זה אסור. גם אם לא תפסיק מייד זה לא נורא, כלומר יש להפסיק את האלימות הפיזית, אם יש צורך גם בצורה פיזית, (להזיז את היד והלחזיק ואתה אם היא מרביצה וכו') עם זאת, לא הייתי נכנסת למאבק איתה אם היא בוכה בכי מזוייף. מזה יש פשוט להתעלם. ככל שהיא תבין שבדרך הזו היא לא מקבלת התייחסות זה ייפסק. אם זאת כדאי לתת תשומת לב על דברים אחרים חיוביים. אם את לא מצליחה כדאי לפנות להדרכת הורים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו