שאלה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דורית
    29/10/2012

ביתי בת שש וחצי. ילדה מאוד חכמה. יש לי גם בן בן שלוש. לאחרונה ביתי מתנהגת אליי וגם אל הקטן כאילו היא ה"אמא" בבית. עליי היא צועקת ומבקשת דברים בצורה מאוד לא יפה. על בני היא צועקת שיסדר את החדר וכדו', בגינה היא ניגשת לאמא של ילד שעשה משהו לבני ואומרת לה. לי זה מאוד מפריע. כמה שאני מסבירה לה שאני האמא והיא צריכה לדבר אליי בכבוד וכן כלפי בני, אם יש משהו אני יטפל בזה- היא ממשיכה.
    היא הרבה פעמים אומרת לי שאני בכלל לא אוהבת אותה ולא איכפת לי ממנה ואני דואגת רק לבני.
    בבקרים היא קמה ומייד נהית עצבנית- צועקת על כולם, מרביצה, מחפשת על מה לריב.
    לי זה עושה הרגשה מאוד רעה.
    מה אני אמורה לעשות? ממה זה יכול לנבוע?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה - תגובה

סמדר ריינר
    29/10/2012

שלום דורית,
    זה יכול לנבוע ממספר דברים. ראשית אולי היא מרגישה שאת מתייחסת אל אחיה כקטן ומפנקת ואתו וממנה דורשת להיות גדולה, אולי לפעמים גדולה לגילה, ואולי גם היא חשה שאת משדרת חולשה מבחינת הסמכות ההורית, ולכן היא באמת מרגישה כאימא קטנה, בעוד שהיא זקוקה לך ולאהבתך וגם לגבולות ולביטחון שלך.
    נסי לבדוק אם הדברים שלי נראים לך נכונים, ובכל מקרה הייתי ממליצה כאן על הדרכת הורים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

דורית
    30/10/2012

תודה על תשובתך. נראה לי נכון מאוד. גם אני חשבתי כך. אני כרגע בשמירת הריון(בטוחה שגם לזה יש השפעה) ולא יכולה לצאת להדרכה. האם יש לך כמה טיפים לאיך אני יכולה להעביר לה שאני כן אוהבת אותה ושהיא אני ה"אמא". בקיצור, איך אני יכולה לעזור לה כי זה מעיק עליי מאוד שהיא מרגישה כך.
    אלף תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

סמדר ריינר
    30/10/2012

שלום דורית,
    העניין בעיני הוא לא רק מה לעושת אלא גם מה לא לעלשות. למשל שימי לב האם יש מקומות שיש לך ציפייה ממנה להיות גדולה, לעזור לך, לוותר, להתאפק, אולי כדאי למתן את המקומות האלה, ולתת לגיטמציה להיות קטנה. כמו כן כדאי לבלות יאתה אם יש לך אפשרות זמן איכות לחוד, לשחק איתה, ליהנות איתה, וכו'. לתת לה להרגיש שאת האימה והיא הילדה קודם כל דרך החיוב. שנית, במקומות שבהם צריך גבול, להציב אותו בטון סמכותי בצורה נחרצת, בלי להיכנס לויכוחים ומשא ומתן איתה בלי הסברים מיותרים, וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו