מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיות רגשיות לילד בן 3.9ירדן30/10/2012
שלום, אני אם יחידנית לשני ילדים מדהימים: בני הבכור בן 3.9 והקטן בן 10 חודשים. לאחרונה הגננת פנתה אליי בבקשה לשלוח את הילד הגדול לריפוי בעיסוק ותארה מצב בו הוא סגור בגן,מתבודד, משחק לבד לצד ילדים ולא איתם,לא משתתף, לא שר, לא יודעת אם הוא מקשיב לתכנים הנלמדים.
בבית הוא כן מדקלם שירים ותכנים, הוא כן הולך קצת לחברים והם באים אליו, אך בעיקר משחק לבד כשהוא אצלם או הם אצלו. הוא מעדיף לשחק עם האחים הגדולים של החברים.
בנוסף הגננת חושבת שיש לו הפרעת קשב וריכוז כי הוא בוהה ולא משתתף, הוא אכן מרבה לבהות אבל לרוב שאני פונה אליו הוא מקשיב לי לרוב בפניה הראשונה, תמיד עושה או לפחות מתייחס לבקשותיי, מסתבר שמקשיב לי לשיחות הטלפון כי מתייחס לתכנים שנאמרים, יש לו זיכרון מדהים.
לדעתי הוא פשוט לא פורח בסביבת גן,הוא לא כל כך אוהב להיות בהמולת הגן והוא נמנע מעימותים עם ילדים אחרים בכך שמוותר מראש ומשחק לבד.
זו דעתי, אני חוששת שיש איזו בעיה רגשית (ישנה גם בעיית מוטוריקה עדינה) וההליך שהתחלתי של ריפוי בעיסוק בחיתוליו ועד שיתחיל ייקח חודשים בשל רשימת המתנה.
אבקש הכוונה כלשהי, כלים להתמודד בעצמי במטרה למנף את הילד קדימה כדי לסייע לו חברתית.
אני לא יודעת עד כמה הגננת מנסה לקדם את הילד ועדיין לא גיבשתי דעה אישית עליה ועל רמת ההשקעה שלה בילד.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות רגשיות לילד בן 3.9 - תגובה
סמדר ריינר30/10/2012שלום ירדן,
אני חושבת שריפוי בעיסוק לא בהכרח נותן מענה לקשיים שאת והגננת מאתורת. גם מינוף שלך לא יספיק פה, וגם הסברה שלך שהבעיה היא אולי בגן לא נותנת מענה שלם במקרה הזה. אני ממליצה לך לפנות למכון להתפתחות הילד, לצורך אבחון כולל, לא רק של ריפוי בעיסוק, שיכלול התייחסות הן לקושי הריגשי, הקושי החברתי, והן לעניין של קשב וריכוז.
אם הדבר כרוך בזמן המתנה ארוך, הייתי ממליצה לך בזמן הזה לנסות לשחק עם הילד בבית, ולהרגיל אותו תוך כדי משחק להדמיה של סיטואציה חברתית שבה הוא משחק עם עוד מישהו, אפילו עם כרגע זאת את ולא ילדים אחרים. לחשוף אותו באופן הזה, למצב של תחרות, יחס לאחר, יצירת קשר עין וקשר מילולי תוך כדי משחק וכו'. כל זה בעדינות ובלי לחץ, ובואפן מותאם לגיל שלו (למשל לא לנצח אותו יותר מדי במשחק, להראות וללמד ואתו איך לנצח אותך אם אתם במשחק תחרותי, אם מדובר במשחק דמיון לשתף פעולה עם הדמיון שלו ולתת לו לנהל את המשחק ומדי פעם להציע רעיונות משלך אך לא להתעקש עליהם.).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)