לא יודעת מה לעשות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא יודעת מה לעשות
    אמא ל 4
    30/10/2012

שלום , אניי אמא ל 4 ילדים בגילאים .12,10,6,3
    הבן שלי בן ה 6 מתקשה להסתגל בגן, יש לו חברים והקשר שלו עם המורה הוא טוב אך תמיד יש לו טענות נגד כולם ומתקשה לקבל ביקורת מהגננת על התנהגות לא ראויה.
    התחלתי לשים לב משנה שעברה שהוא ילד עצבני ושהוא עצוב רוב היום , אחים שלו אוהבים אותו ויוזמים לקשר איתו אך הוא מעדיף להיות לבד ואינו מוכן לקבל שום הערה ממני. חברים וקרובי משפחה תמיד זורקים משפטים כמו " למה הוא כל הזמן מקטר?" " כל הזמן הוא עצוב" וכולי. בנוסף כשהוא משחק עם אחרים הוא צוחק לעתים קרובות בצורה לא תואמת סיטואציה ובצורה מוגזמת , דבר אשר מוציא אותי מדעתי והרבה פעמים הענשתי אותו כתוצאה מהצחוק הזה . לציין שהקשיים האלו התחילו להופיע מאז הולדת אחיו הצעיר בן ה 3 , אני מודעת לקנאה שהיתה ואני יחד עם כל המשפחה נתנו לו תשומת לב . בנוסף באותו גן נמצא בן דודה שלו שהוא נחשב לילד אגואסטי וקיימת תחרות בינהם . הבן שלי מביע רגשות חיובים ושליליים כאחד ובתקופה האחרונה הוא אומר לי שנמאס לו ממני ושהוא מרגיש שאף אחד מהמשפחה לא אוהב אותו . אני לא רוצה שהוא יהפוך לשעיר לעזאזל . אני רוצה לעזור לו , תנחו אותי בבקשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודעת מה לעשות - תגובה

סמדר ריינר
    31/10/2012

שלום לך,
    נשמע שאכן הילד שלך במצוקה. הוא חש דחוי ולא אהוב. חשוב שתנסי לראות אם את יכולה לתת לו תשומת לב חיובית, כלומר לא רק סביב הקיטורים שלו והבעיות שלו, למלש לבלות יאתו זמן איכות לבד, לשחק איתו, לפנק אותו לפעמים וכו'. כמו כן חשוב שתלמדי להגיב בצורה שמתאימה לצרכים שלו. למשל זה מאוד לא נכון בעיני להעניש אותו על הצחוק לו כי הוא מוציא אותך מדעתך. עונשים בכלל הם לא דרך חינוך יעילה, אבל במיוחד במקרה הזה, יש התייחסות שלך דחייה רבה כלפיו. אם הצחוק שלו לא מותאם יש לכך סיבה, יכול להיות שזה צורך לקבל תשומת לב, יכול להיות שזה משהו אחר, בכל אופן עונש הוא בודאי לא המענה לזה. נשמע שכשהוא אומר שהוא לא אהבים ואתו הוא מתכוון להתייחסויות מהסוג הזה, אולי הוא מרגיש שפשוט אין סבלנות אליו. וכאן הכוונה לא לאחים שלו, האחים לא אמורים לגדל אותו, אלא אתם ההורים.
    אם אתם לא מצליחים לפתור את הבעיה לבד, חשוב מאוד בהקדם לפנות להדרכת הורים מסודרת, לפני המצוקה החריפה ממילה שעליה את מדווחת תחמיר יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות

אמא ל 4
    31/10/2012

תודה על התגובה
    אני רוצה לנסות לפתור את הבעיה לבד.
    מה הכוונה לבלות איתו יותר זמן, באיזה תדירות ומה כדאי לעשות איתו ואיזה מילים אני יכולה להגיד לו שלא ירגיש דחוי?
    מאוד הלחיץ אותי שאת הגדרת שהוא מרגיש ילד דחוי. מה אני צריכה לעשות כדי להפחית מההרגשה הזאת?
    האם צריך לתת לו להתנהג בלי להעיר לו כלומר לנסות לרדת ממנו?
    אשמח לקבל עצות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות - תגובה

סמדר ריינר
    01/11/2012

שלום לך,
    קוםד כל זה יכול עזור ואלי להיער לו פחותף אם אתם מעירים לו הרבה. כדאי לבלות יאתו זמן איכות לבד בתדירות של כשעה וחצי פעם בשבוע, ואולי גם למצוא כעשרים דקות מדי יום אם ניתן להיות איתו קצת לחוד, למשל לפני השינה נניח. כדי שירגיש פחות דחוי, אפשר פשוט להגיד לו שאת אוהבת אותו, מיוזמתך ולא רק כשהוא מתלונן שלא אוהבים ואתו וכן לתת לו חיזוקים חיוביים על דברי חיוביים שהוא עושה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו