מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא רוצה ללכת לגןתות02/11/2012
שלום,
שני בן הכמעט 5 אינו רוצה ללכת לגן בבוקר. הבעיה קיימת כבר מתחילת השנה אך לאחרונה עלתה מדרגה בצורה נוראית וקיצונית.
קצת רקע על הילד - ילד חברותי, חכם, ללא בעיות כלשהן בעבר בשום תחום. אהוב על חבריו אפילו די בולט חברתית (גם עכשיו למרות הקושי) ילד בכור מבין שלשה. עד ההתקופה האחרונה היה בוגר מאוד לגילו (לדעתי). דבר נוסף הוא שהוא ילד תחרותי והישגי. אינו יודע להפסיד... נמצא במסגרות מאז גיל שנתיים. בכל השנים היה הבוגר בשכבה - יליד סוף דצמבר - פותח שנתון. הדבר נתן לו המון לביטחון העצמי ומהיכרותי עם הילד היה טוב לו להיות הגדול... השנה לראשונה נמצא בגן דו שנתי אשר הוא משכבת הצעירים. הצוות בגן נחמד, קשה לי להאמין שיש איזה מקרה חריג בגן.
הבקרים שלנו מלווים בבכי, צרחות השתוללויות. קושי להוציא אותו מהמיטה. מספר פעמים שכבר הלך עם פיג'מה לגן והתלבש בגן. ההליכה לגן נראית בערך אותו דבר, הפרידה מאיתנו גם היא עם בכי ולוקח לו בד"כ לפי הגננת משהו כמו שלשת רבעי שעה להירגע (בערך עד שמתחיל המפגש של הבוקר). הגננת טוענת שבמהלך הגן הוא בסדר למעט שלפעמים הוא מתחיל לפתע לבכות ואומר שמתגעגע לאבא ואמא. הוא ילד בעל אינטיליגנציה רגשית גבוהה ויודע לבטא את עצמו. הרבה פעמים הוא בא לגננת ואומר לה "אני תכף מתחיל לבכות".
שאלתי אם רוצה ללכת לגן אחר אמר שלא.
לפעמים הוא אומר שהוא רוצה ללכת לגן של הקטנים בו היה שנה שעברה (שם מן הסתם ירגיש הגדול...)
הגננת והסייעת אומרות שהוא כל הזמן דורש יחס יותר אישי ובמסגרת הגן נורא קשה לתת אותו - 33 ילדים 2 אנשי צוות. חייבת לציין ששנה שעברה לא היה לו איזה יחס מיוחד עם הגננות, איזו אהבה בלתי רגילה אליהן שיכול להיות שהוא רגיל ל"פרוטקציות"...
התחלנו לוח עם מדבקות - כל יום יכול להשיג 2 מדבקות אחת אם מתלבש יפה ואחת אם הולך יפה לגן. זה החזיק מעמד שלשה ימים וזהו. אנחנו עדיין ממשיכים עם זה אבל הוא כבר לא מקבל מדבקות.
אני חושבת שהקושי נעוץ בעצם זה שהוא לא מהבוגרים אבל אני לא באמת יודעת.
במסגרת הביתית יש לו ימים שהוא מקשה עלינו עם כל "פיפס" ויש ימים שהוא ממי. וזה לא קשור לאיך היה הבוקר בד"כ. לדוג' אתמול היה בוקר נוראי אבל אחה"צ בבית היה מקסים וכיף.
אנחנו מותשים, מרחמים עליו ולא יודעים איך לעזור לו.
אני יודעת שקשה לאבחן דרך פורום בלי להכיר את הילד את הבית את ההתנהלות אבל אולי איזה טיפ...
חשבתי לפנות לטיפול רגשי כלשהו - האם זה הכיוון זה מה שאנחנו צריכים?
בקיצור נשמח לכל מענה שהוא. כואב לנו בלב נורא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה ללכת לגן - תגובה
סמדר ריינר02/11/2012שלום לך,
את אומרת שאת חושבת שהיה לו טוב להיות גדול, אבל מספרת בעצם כמה הוא רוצה וחסר לו להיות קטן...ואולי זו בעצם הבעיה. יכול להיות שהילד שלכם מרגיש שאין הכרה גם בצרכים הילדותיים שלו, ושיש פער בין היכולות הוציפיות ממנו לבין מה שלפעמים הוא מרגיש בפנים, והפער הזה לא זוכה להכרה. אני לא חושבת שצריך בהכרח טיפול ריגשי אלא יותר הדרכת הורים עבורכם, כדי לדעת לענות על הצרכים הרגשיים שלו בצורה יותר מותאמת למה שהוא מרגיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)